400.000 charterpassagerer med Norwegian

Norwegian skal i 2016 flyve 2.200 serieflyvninger for britiske og nordiske charterarrangører. Det er en stigning på 10 procent i forhold til året før og repræsenterer omkring 400.000 passagerer.

Selvom Norwegian forsøger at udnytte selskabets fly bedst muligt til ruteflyvninger, så bliver der alligevel plads i produktionen til at dække noget af den massive efterspørgsel, som britiske og nordiske charterarrangører har på rendyrkede charterflyvninger.

Tidligere var Star Tour storkunde hos Norwegian. I 2012 købte den danske charterarrangør 1.800 flyvninger, der dengang havde en samlet værdi på 450 mio. norske kroner.

Sidenhen har Norwegian udvidet aktiviteterne til det britiske marked ved at etablere en base i Gatwick-lufthavnen. Herfra flyver Norwegian charter for TUI til Grækenland, Spanien og Portugal suppleret med en enkelt charterafgang til Tenerife fra Cardiff i Wales.

I 2016 har Norwegian solgt 2.200 serieflyvninger til charterarrangør til en samlet pris på lige i underkanten af 400 mio. danske kroner.

10 procent vækst
Fra Norden er det Thomas Cook Northern Europe og Nazar Nordic, der vil sende gæster med det norske lavprisflyselskab. Fra en række norske lufthavne vil Norwegian flyve gæster på charterferie i Bulgarien, Cypern, Grækenland, Spanien og Tyrkiet. Fra Stockholm flyves der til Antalya, men der fra Oulu i Finland vil blive fløjet chartergæster til Rhodos og Kreta.

“Det glæder os fortsat at kunne flyve charterpassagerer for TUI, Thomas Cook og Nazar til et bredt udvalg af populære sommerdestinationer. Med helt nye fly og gratis WiFi ser vi frem til at byde endnu flere passagerer velkommen om bord og give dem en perfekt start på ferien,“ siger Thomas Ramdahl, der er Norwegians kommercielle direktør.

Med 2.200 serieflyvninger i de 186-sæders store Boeing 787-800 fly, vil Norwegian således transportere omkring 400.000 passagerer på disse charterkontrakter. Det er en fremgang på 10 procent, idet der sidste år blev kontraheret 2.000 flyvninger.

Til sammenligning havde SAS lige i underkanten af 1,2 mio. charterpassager i det senest afsluttede regnskabsår fra 1. november 2014 til 31. oktober 2015. Det svarer til en tilbagegang på 15 procent.