Norwegian-fly i Billund Lufthavn. (Foto: Henrik Meisel, BLL)

750.000 Norwegian-passagerer i Billund

I løbet af lidt mere end syv år har 750.000 passagerer rejst til og fra Billund Lufthavn med Norwegian. De oprindelige planer for den jyske lufthavn var dog noget større.

I februar 2010 gjorde Norwegian sit indtog i Billund Lufthavn. Der blev lagt ud med hele fire ruter, hvoraf kun en af de oprindelige er tilbage. Alligevel er det lykkedes at øge passagertallet støt og roligt, og efter lidt mere end syv år kunne Norwegian og Billund Lufthavn onsdag fejre passager nummer 750.000 gennem lufthavnen.

Passager nummer 750.000 blev Thomas Holm, der skulle på ferie i Oslo med hustruen og sin lille datter, og de blev beriget med et gavekort på en valgfri rejse for to personer med Norwegian fra Billund Lufthavn.

Informationschef Daniel Kirchhoff fra Norwegian i Danmark overrækker et gavekort til de heldige passagerer. (Foto: Henrik Meisel, BLL)

“Norwegian er rigtig glade for at fejre passager nummer 750.000 siden vores opstart i Billund. Hver eneste uge flyver mange tusind danskere med os fra lufthavnen til både Spanien og Norge. Vi vil fortsætte med at tilbyde vores rejsende fra Jylland og Fyn et godt rutetilbud kombineret med lave priser. Det kan vi se, bliver værdsat,” siger Daniel Kirchhoff, der er informationschef hos Norwegian i Danmark.

Store planer i 2009
Billund Lufthavn kunne naturligvis også glæde sig over den særlige markering, selvom lufthavnen var lidt mere skeptisk, da Norwegian på et velbesøgt pressemøde på det tidligere Hilton-hotel i Københavns Lufthavn i oktober 2009 annoncerede indtoget i den jyske lufthavn.

Dengang var der planlagt tre daglige afgange på indenrigsruten fra København til Billund, seks ugentlige afgange til Oslo samt en ugentlig afgang til Málaga og Gran Canaria.

Billund Lufthavn frygtede, at konkurrencen med Cimber Sterling på indenrigsruten kunne være med til på sigt at skubbe det pressede danske flyselskab ud over kanten. Men Norwegian nåede kun at flyve fra den 14. februar til den 4. april med de store Boeing 737-fly på indenrigsruten, hvorefter den blev opgivet. Som bekendt måtte Cimber Sterling i begyndelsen af maj 2012 indgive konkursbegæring, men det var ikke alene forårsaget af presset fra Norwegian.

I dag flyver Norwegian dagligt til Oslo samt to gange om ugen til Barcelona samt en enkelt afgang til Alicante året rundt. Sidstnævnte rute opereres i direkte konkurrence med Ryanair.

 

Relaterede artikler:

A320 på Norwegian-ruter fra Billund

Norwegian åbner Barcelona-rute fra Billund

Norwegian til Alicante fra Aalborg og Billund

Tredje Norwegian-rute på vej til Billund

Norwegian lukker indenrigsruten til Billund