Airbus A330-300 fra SAS (Foto: Ole Kirchert Christensen)

A330-fly fra SAS strandede i Washington

SAS måtte hjælpe op imod 250 passagerer, da selskabets Airbus A330-fly ikke kunne flyve tilbage til Københavns Lufthavn på grund af en teknisk fejl.

Da Airbus A330-flyet (LN-RKH, red.) fra SAS med rutenummer SK925 i tirsdag skulle ud på den otte og en halv timer lange flyvetur fra København til Dulles International Airport i Washington D.C., blev flyet knapt en halv time forsinket som følge af, hvad SAS har indrapporteret som “technical equipment”.

Klokken 12.45 taxiede flyet ud fra gaten i Københavns Lufthavn og var i luften kl. 13.08. A330-flyet satte hjulene på landingsbanen i lufthavnen i den amerikanske forbundshovedstad kl. 15.17 lokal tid og kunne således parkere ved gaten allerede kl. 15.25 lokal tid med en samlet forsinkelse på 25 minutter.

Men returflyvningen, der var planlagt til kl. 17.15 kunne ikke gennemføres hvorfor SAS måtte aflyse afgangen.

“Vi fik en indikation på, at der var en mindre teknisk fejl fra flyets informationssystem, ECAM. Vi har derfor sendt to af vores teknikere til Washington, for at undersøge fejlen, og som arbejder på den i dag (i går, red.). Vi forventer, at flyet er i luften igen i morgen (i dag, red.),” siger pressechef hos SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Først fredag aften forlod flyet Washington og satte kursen direkte mod Oslo.

Passagerer blev ombooket
SAS har et reservefly af typen Airbus A340, men det var tilsyneladende ikke økonomiske forsvarligt at sende dette fly tomt afsted mod Washington for at bringe de strandede passagerer hjem. A340-flyet blev i stedet disponeret til en returflyvning til Athen onsdag formiddag. Tirsdag måtte reserveflyet dog tage turen til Washington, da LN-RKH stadig ikke var blevet klar.

I mellemtiden har SAS haft travlt med at ombooke de op imod 250 passagerer, der skulle have været fløjet fra Washington tirsdag aften.

“I SAS er det vigtigt for os at hjælpe vores kunder, hvis der er forstyrrelser i flytrafikken, og derfor sørger vi naturligvis for at ombooke  vores passagerer til første mulige afgang med  vores samarbejdspartnere. Det har vi også gjort i dette tilfælde,” forklarer pressechefen.

SAS måtte i øvrigt onsdag aflyse rundturen mellem København og Boston, da det indlejede Boeing 737-fly fra PrivatAir fik tekniske problemer. Her var der dog ikke så mange passagerer at tage vare på, da dette fly har en kapacitet på 80 sæder.

 

Relaterede artikler:

SAS-fly strandede i New York og Beijing

Kaotisk feriestart for SAS

SAS-langdistancefly beskadiget i Chicago

SAS kan ikke forhindre aflysninger trods reservefly