A380erens ene motor ramte jetbroen. (Foto fra Twitter)

A380-fly kolliderer med jetbro i Paris

Leasingselskabet Hi-Flys nye A380’er er ude af drift efter uheld i Paris-Charles de Gaulle-lufthavnen.

Det vakte stor opmærksomhed, da det portugisiske leasingselskab HiFly i begyndelsen af juli kunne tilføje en A380 til sin flåde af Airbus-fly.

Siden har megaflyet blandt andet fløjet charterpassagerer fra København og Oslo til destinationer i Middelhavet på en wetleasingkontrakt med Thomas Cook Airlines Scandinavia.

A380’eren med den særlige “Save the Coral Reef” bemaling har også været indsat på Norwegians rute fra London Gatwick Airport til New York J.F. Kennedy Airport i en stor del af august måned.

Den opgave sluttede 22. august, hvorefter flyet fik en opgave for franske Air Austral med tre ugentlige flyvninger mellem Paris-Charles de Gaulle og den franske ø Réunion i Det Indiske Ocean.

Mindre skader efter kollission
Fredag formiddag i sidste uge landede flyet i Paris-Charles de Gaulle lidt over en time forsinket fra Saint-Denis-lufthavnen på Réunion. Flyet skulle efter planen flyve tilbage til Réunion samme eftermiddag med afgang fra Paris kl. 17.

Men under opholdet i Charles de Gaulle-lufthavnen skulle flyet bugseres uden passagerer, og her gik noget tilsyneladende galt, for den ene af flyets store RR Trent 900-motorer – den yderste på den venstre vinge – kolliderede under bugseringen med en jetbro og fik mindre skader.

Flyet kom derfor ikke afsted mod Réunion,, og skaderne bliver i øjeblikket nærmere inspiceret af HiFly. A380eren fra HiFly skal efter planen flyve for Air Austral indtil midt i september, men det er uvist, hvor hurtigt flyet kan komme i drift igen.

Air Austral-passagerer forsinket afsted
De Air Austral-passagerer, som skulle have været med flyet til Réunion, måtte overnatte i Paris, inden de næste dag kunne komme afsted med to af Air Australs egne Boeing-fly.

Air Austral betjener sine langdistanceruter med både Boeing 777-300 ER og Boeing 787 Dreamliner.

Air Austral har ruter fra Paris til en række af de franske territorier og andre øer i Det Indiske Ocean – heriblandt Réunion, Mayotte, Mauritius, Seychellerne, Madagasker og Comorerne.

HiFly er kun det fjerde flyselskab i Europa, som har A380-fly og selskabet planlægger at få endnu en A380 i sin flåde. Den omfatter endvidere fire Airbus A330-fly, syv A340-fly og en A321.

 

Relaterede artikler:

Norwegian indsætter A380 til New York

Chartergæster med A380 fra København

HiFly lander første kunde til A380