I 2018 kan det meget vel blive muligt at flyve mellem Nordjylland og New York.

Aalborg Lufthavn arbejder for New York-rute i 2018

Norwegian og Aalborg Lufthavn arbejder seriøst med planerne om en rute mellem Nordjylland og New York i 2018.

I juni sidste år sagde Norwegians topchef, Bjørn Kjos, at selskabet agtede at starte en rute mellem Aalborg og New York i starten af 2017, når selskabet modtager de første Boeing 737MAX8-fly, som vil kunne klare turen fra Nordjylland til New York.

“Vi får de nye fly i 2017. En sådan rute mellem Aalborg og New York skal starte i foråret, så det kan sandsynligvis blive med start i foråret 2017,“ fortalte Bjørn Kjos dengang til nyhedsbureauet Ritzau.

Den eneste hage ved disse planer var, at Boeing ikke er klar til at levere MAX8-flyene før i efteråret 2017. Og derfor blev planerne af mange mest opfattet som et pr-stunt.

Arbejder seriøst
Halvandet år senere står det dog klart, at Norwegian mener det seriøst med en rute mellem Aalborg og en lufthavn i New York-området.

”Vi har snakket med Bjørn Kjos om det ved flere lejligheder, og vi ved, at det er noget de arbejder seriøst med hos Norwegian,” siger direktør for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, til CHECK-IN.dk.

Det bliver dog ikke i 2017, da Norwegian først modtager Boeing 737MAX8-flyene i slutningen af året. Men i 2018 skulle ruten gerne blive en realitet, håber Søren Svendsen.

”En kommende rute vil både være interessant for nordjyder, men også for incoming-trafik til Nordjylland i form af amerikanske turister,” siger Søren Svendsen, der derfor opfordrer de lokale aktører i Nordjyllands turistindustri til at spare lidt op af markedsføringskronerne, så man kan give den gas, den dag Lønstrup Strand, Grenen og Fårup Sommerland skal markedsføres i USA sammen med en direkte flyrute.

Tynde ruter
Norwegian er såkaldt lanceringskunde på den nye Boeing 737MAX8, som bliver i stand til at flyve lige så langt som mange af de nuværende langt større langdistancefly. Flyet vil have plads til lige så mange passagerer, som Boeing 737-800 mellemdistanceflyet. Kombineret med den lange rækkevidde gør det flyet ideelt til at betjene nye ”tynde” oversøiske ruter.

Norwegian annoncerede fornylig, at man agter at åbne to baser på sekundære lufthavne i området mellem New York og Boston på USA’s østkyst. Her vil selskabet stationerer Boeing 737MAX8-fly, som skal flyve til mindre destinationer i Europa. Her kunne Aalborg Lufthavn meget vel være i blandt.

Desuden har Norwegian planer om at etablere en Boeing 737MAX8-base i Edinburgh i Skotland. Herfra skal der flyves til USA’s østkyst.

Icelandair er et andet flyselskaber, som har bestilt de nye MAX-fly. Flytypen vil sammen med Airbus’ kommende Airbus A321LR sandsynligvis blive en “game changer” på den oversøiske trafik. Simpelthen fordi det bliver muligt at åbne nogle ruter, hvor der er for lidt trafik til at fylde traditionelle langdistancefly.

 

Relaterede artikler:

Kjos vil lave flyrute fra Aalborg til New York

Kjos: Boeing 737MAX på tynde langruter

Norwegian vil åbne fire nye baser

Første flyvning med Boeing 737 MAX