Aalborg Lufthavn lander ny charterarrangør

Endnu en charterarrangør har valgt Aalborg Lufthavn. Denne gang er det Sunweb Rejser, der vil prøve kræfter med Tyrkiet fra den nordjyske lufthavn.

I de senere år har flere charterarrangører rykket nordpå for at prøve kræfter med det nordjyske marked. Nu har endnu en rejsearrangør indstillet radaren på Aalborg Lufthavn.

Rejsearrangøren Sunweb, der er en del af den hollandske Sundio-rejsekoncern, vil fra den 7. maj næste år hver fredag flyve direkte fra Aalborg til Antalya i Tyrkiet, hvorfra gæsterne skal fordeles til de populære feriedestinationer ved den tyrkiske middelhavskyst.

Sunweb har indgået kontrakt med det tyrkiske flyselskab Onur Air, der stiller et fly af typen Airbus A321 til rådighed. Flyet letter fra Aalborg Lufthavn hver fredag kl. 14.50, og priserne for en returflyvning starter ved 2.059 kroner.

“Vi ser et stort potentiale i Aalborg Lufthavn og hele Nordjylland som region, og vi glæder os til i det nye år at tage vores eget direkte fly til Antalya i brug. Vi har en klar ambition om, at vi indenfor tre år skal være nordjydernes foretrukne rejseselskab,“ siger Hugo van Drie, der er direktør for Sunweb i Danmark.

Tyrkiet fem dage om ugen
Sunweb kommer i skarp konkurrence med de øvrige charterarrangører om opmærksomheden fra det nordjyske publikum, når det handler om rejser til Tyrkiet.

De store charterarrangører tilbyder allerede Tyrkiet-rejser fra lufthavnen, og for nylig afslørede SunCharter en helstøbt satsning fra den nordjyske lufthavn med Tyrkiet som et af fire nye rejsemål.

I lighed med Sunweb Rejser benytter Apollo/Falk Lauritsen og Detur tyrkiske flyselskaber på de ugentlige flyvninger. Derimod har Bravo Tours, Spies og Star Tour valgt danske flyselskaber som Primera Air, Jet Time og Thomas Cook Airlines.

Lokale SunCharter har også valgt danske Jet Time og åbner sæsonen allerede den 29. marts næste år – umiddelbart før påsken. Herudover har SunCharter en fordel ved at benytte Gazipasa-lufthavnen, der blot ligger en halv times kørsel fra Alanya.

Rejsearrangør Destination Ugedag Startdato Flyselskab
Apollo Antalya Lørdag 20.06.15 Freebird
Bravo Tours Antalya Mandag 27.04.15 Primera Air
Detur Antalya Fredag 08.05.15 Corendon
Nazar Antalya Lørdag 09.05.15 Jet Time
Spies Antalya Torsdag 02.04.15 Thomas Cook
Star Tour Antalya Lørdag 09.05.15 Jet Time
SunCharter Gazipasa Søndag 29.03.15 Jet Time
Sunweb Rejser Antalya Fredag 07.05.15 Onur Air

Kilde: Aalborg Lufthavn / rejsearrangørerne

Med et stadigt stigende charterprogram fra Aalborg Lufthavn er det muligt næste sommer at gå ombord på et charterfly med Tyrkiet som destination hver eneste ugedag med undtagelse af tirsdag og onsdag.

Det er dog ikke hos alle selskaber, at chartergæsterne kan forvente at høre det danske sprog. De tyrkiske flyselskaber har typisk engelsksproget personale, og ved ankomst til destinationen kan man heller ikke forvente at høre danske gloser fra det modtagende personale.Således skriver Sunweb Rejser på selskabets hjemmeside, at man enten vil blive mødt af en dansk guide eller en lokal, engelsktalende repæsentant.

Sunweb Rejser forventer i løbet af tre til fire år at vokse til årligt 100.000 gæster på det danske marked. I givet fald vil Sunweb Rejser komme til at indtage en position som den femtestørste charterarrangør i Danmark med en markedsandel på omkring 12 procent.