Aalborg Lufthavn med store forventninger til 2011

Januar blev endnu en vækstmåned for Aalborg Lufthavn med en passagerfremgang på 9,4 procent i forhold til samme måned året før. Dermed lader succesen til at fortsætte for den nordjyske lufthavn, der forventer, at 2011 bliver et endnu bedre år end 2010, der var lufthavnens bedste år nogensinde.

Aalborg Lufthavn buldrer fortsat derudaf. Antallet af passagerer voksede med9,4 procent i januar måned sammenlignet med samme periode året før. I alt rejste 97.834 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn mod 89.468 passagerer i januar 2010. Den fortsatte vækst i den nordjyske lufthavn skyldes især indenrigsruten til København, hvor der dagligt udbydesmere end20 returflyvninger med Cimber Sterling, SAS og Norwegian.

På denne rute rejste i alt 81.450 passagerer,hvilket er en stigning på 10 procent fra januar 2010. Dog var dette tal et par tusinde mindre end december måned, hvilket lufthavnen begrunder med, at de forretningsrejsende ikke er kommet helt i gang med at rejse i begyndelsen af januar, og at december havde nogle travle rejsedage omkring jul.

Udenrigstrafikken oplevede en tilbagegang på 8,5 procent i forhold til januar 2010, bl.a. fordi udenrigsruten til Paris er lukket ned, men med den kommende direkte rute til Amsterdam med to daglige afgange forventer Aalborg Lufthavn, at udenrigstrafikken igen vil stige og dermed medvirke til en øget passagervækst i 2011.

”Vi har forventninger om et succesrigt år på passagerdelen, og vi har især store forhåbninger til den kommende åbning af Amsterdam-ruten. Derfor forventer vi, at vores udenrigstrafik vil stige i 2011,” siger kommunikationschef i Aalborg Lufthavn, Rikke Mølgaard, til CHECK-IN.dk, og tilføjer, at man p.g.a. Amsterdam-ruten ikke forventer en markant stigning i indenrigstrafikken, eftersom passagerer nu kan flyve direkte til Amsterdam og videre derfra uden at skulle mellemlande i København. Derfor er målsætningen for 2011 at fastholde det nuværende passagertal på indenrigstrafikken.

Chartertrafikken har ligeledes haft medvind i januar med en stigning på 27,6 procent. Og især chartertrafikken forventer Aalborg Lufthavn vil stige i 2011, eftersom lufthavnen har fået flere destinationer og flere udbudte sæder på programmet.

Aalborg Lufthavn har ligesom kollegerne i Billund Lufthavn også chartertrafik til Egypten. Star Tour flyver til Hurghada fra Aalborg Lufthavn, og på nuværende tidspunkt ved man ikke, hvornår disse flyvninger genoptages.

Foto: “Vi forventer, at vores udenrigstrafik vil stige i 2011,“ siger kommunikationschef Rikke Mølgaard fra Aalborg Lufthavn.