Fly på forpladsen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Aalborg Lufthavn tæt på 2019-niveau i udenrigstrafik

Der var i alt 42.750 udenrigspassagerer i Aalborg Lufthavn i maj, hvilket stort set er på niveau med 2019. Til gengæld var der atter stor tilbagegang i antallet af indenrigsrejsende.

Aalborg Lufthavn er næsten tilbage på 2019-niveauet i forhold til antallet af passagerer, der rejser til og fra udlandet.

Trafiktallene for maj i den nordjyske lufthavn viser, at i alt 42.750 passagerer rejste udenrigs i den sidste forårsmåned. Det er en stigning på 5,1 procent i forhold til maj 2022, og lufthavnen er dermed kun 3.080 passagerer fra niveauet i 2019 – det sidste normale år før coronapandemien – hvor antallet af udenrigspassagerer i maj var 45.830 passagerer.

Aalborg Lufthavn har et stigende antal flyvninger til udlandet med blandt andet et udvidet program til Færøerne og Malaga, ligesom den nye SAS-rute til New York også trækker tallet op. I juni fortsætter udviklingen med ruteåbninger til Alicante og Barcelona med Norwegian samt til Reykjavik med Play.

”I maj rykkede vi tættere på 2019-niveauet i antallet af udenrigspassagerer, og vi har forventninger til, at vi kommer til at overstige dette niveau i de kommende måneder,” fortæller Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn. Han forklarer, at KLM løbende vil opskalere antallet af dage med fire daglige afgange i juni.

”Det har stor betydning for rejsefleksibiliteten for både erhvervsrejsende og fritidsrejsende, hvor vi sammen med ruterne til New York og Reykjavik står meget stærkt på rejsemulighederne til særligt Nordamerika.”

10.000 færre indenrigsrejsende
I alt var der 134.147 rejsende til og fra Aalborg Lufthavn i maj i år, hvilket lige nøjagtig overgår tallet fra 2019, hvor 134.602 passagerer benyttede lufthavnen i maj. Til gengæld var der tilbagegang i forhold til maj 2022, hvor 139.744 fløj til og fra Aalborg Lufthavn.

Antallet af indenrigspassagerer i maj i år var 75.356 imod 85.500 i maj sidste år, hvilket var et fald på 11,9 procent. Aalborg Lufthavn formåede dog at holde sig akkurat over 2019-niveauet, hvor der i maj var 74.300 indenrigspassagerer.

I maj 2022 var der også det største antal indenrigsrejsende siden 2011, ligesom april sidste år også var rigtig stærk. I april i år havde Aalborg Lufthavn 7.000 færre indenrigspassagerer, og tendensen fortsatte altså ind i maj med cirka 10.000 færre indenrigsrejsende til og fra København.

”En større del er et resultat af DATs reducering af hverdagsafgange, men vi har fortsat op mod 16 daglige afgange til København og lige så mange retur. Fleksibiliteten på ruten er derfor intakt, men billetpriserne er steget en smule som følge af mindre konkurrence på ruten. Derudover kan vi se en effekt af udfordringen med flyveledere i Københavns Lufthavn. Det kan få særligt erhvervsrejsende til at søge udenom København, når rejsen videre ud i verden skal arrangeres,” fortæller Niels Hemmingsen.

God udvikling i chartertrafik
Antallet af charterpassagerer var i maj i år 16.041 imod 13.564 i samme måned sidste år samt 14.471 i maj 2019. Dermed har Aalborg Lufthavn for alvor fået fat i dette segment. Lufthavnen melder også om en god sæsonstart for flyvningerne til Kreta, Rhodos, Cypern og Zakynthos.

Aalborg Lufthavn har store forventninger til sommerens charterprogram efter en god begyndelse med 18,3 procent flere charterrejsende i maj i år. Flyene er stort set fyldte til blandt andet Cypern og de klassiske soldestinationer i Grækenland og Spanien.

Ved indgangen til sommerferien åbnes der for flyvninger til Golden Sands i Bulgarien, ligesom der bliver sat ekstra afgange ind til Kreta og Antalya, oplyser den nordjyske lufthavn.

 

Relaterede artikler:

KLM stationerer German Airways-fly i Aalborg

7.000 færre indenrigspassagerer i Aalborg Lufthavn

AAL: Størst indenrigstrafik i en marts siden 2017