SAS-fly i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn/PR)

Aalborg Lufthavn vil overtage SAS-ansatte

Aalborg Lufthavn vil meget gerne overtage de SAS-ansatte, som checker passagerer ind i lufthavnen.

Aalborg Lufthavn erklærer sig nu parat til at overtage degodt 20SAS-ansatte, som i dag arbejder i den nordjyske lufthavn med at checke SAS-passagerer ind.

Som et led i SAS’ store spareplan vil selskabet frasælge aktiviteter for op mod 5,2 mia. danske kroner. Øverst på salgslisten stårdatterselskabet SAS Ground Handling, der står for at checke passagerer ind og håndtere deres bagage i en lang række skandinaviske lufthavne.

SAS har selv indikeret, at man er meget langt i forhandlingerne med en køber til SAS Ground Handling. Men hvis handlen går igennem, er det ikke sikkert, at de nordjyske ansatte nødvendigvis følger med over i det nye selskab.

For hvis SAS eller en ny ejer måtte ønske det, så ville Aalborg Lufthavn gerne overtage det nordjyske check-in personale.

“Jeg kender jo mange af medarbejderne. Det har været mine tidligere kolleger. Og vi ved, at hvis vi overtager dem, så får vi en flok rigtig dygtige og kompetente medarbejdere. Det har vi ikke noget imod. Men lad os se, hvad SAS beslutter, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen til DR P4Nordjylland.

SAS Ground Handling beskæftiger kun check-in personale i Aalborg. Håndteringen af bagagen tager lufthavnens egne ansatte sig af, ligesom de står for check-in af andre selskabers passagerer.