Vueling Airbus A320.200.

Aalborg vinder ny rute for næsen af Billund

Det spanske lavprisflyselskab Vueling etablerer i slutningen af marts måned næste år en direkte rute fra Barcelona til Aalborg med to ugentlige afgange. Dermed overhaler Aalborg Lufthavn kollegerne i Billund i kampen om en ny attraktiv kunde.

Billund Lufthavn er stadig Vestdanmarks ubetinget største lufthavn. Den position er nået gennem et dygtigt ruteudviklingsarbejde igennem mange år.

Men andre jyske lufthavne trænger sig på, især Aalborg Lufthavn. For nylig kunne Cimber Sterling offentiggøre planerne om at lukke lesure-ruterne fra Billund Lufthavn til en håndfuld sydeuropæiske destinationer. I stedet satser Cimber Sterling fremover på leisure-ruter fra Københavns Lufthavn og sekundært Aalborg Lufthavn.

Blot 10 dage senere melder Europas fjerdestørste lavprisflyselskab sin entré på det jyske marked. Spanske Vueling vil fra 25. marts 2012 flyve to gange ugentligt fra Barcelona El Prat-lufthavnen til Aalborg Lufthavn.

Dermed overhaler Aalborg Lufthavn endnu engang kollegerne i Billund Lufthavn, der også har haft en rute med Vueling til Barcelona stående højt på ønskesedlen i meget lang tid.

”Det er godt gået af Aalborg Lufthavn. Vi ønsker dem held og lykke og glæder os til at følge ruten. Hvis de får succes i Aalborg, kan det også være, at de kigger de i retning af Billund,“ siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn i en kommentar til CHECK-IN.dk.

At Billund Lufthavn er blevet forbigået af såvel Cimber Sterling på leisure-ruterneog nu også Vueling kunne tyde på nye bevægelser i markedet. Iagttagere i markedet peger på, at Ryanairs tilstedeværelse i Billund Lufthavn afholder konkurrerende selskaber fra at etablere sig. Eksempelvis har Norwegian ikke i første omgang ønsket at lukke hullerne i Billund efter Cimber Sterling.

“Det er enrigtig træls tendens, men det bliver bestemt ikke varigt. Vi er allerede i en dialog med flere andre luftfartsselskaber, der formentlig vil kunne flyve nogle af de ruter, som Cimber Sterling valgte fra,“ siger Jesper Klausholm.

Glæde i Aalborg Lufthavn

Mens man i fredags slikkede sine sår i Billund Lufthavn, var der derimod stor glæde i Aalborg Lufthavn.

“Det er vigtigt signal, at få en ny og stor kunde. Vueling er et lavprisflyselskab, men har et hub i Barcelona El Prat-lufthavnen med mange attraktive forbindelser videre derfra,“ siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Han forventer mange rejsende fra det jyske marked på city-breaks til Barcelona. Men også spanske rejsende til Nordjylland vil der være udsigt til.

Fartplanen er lagt med afgange på torsdage og søndage, som således giver perfekte muligheder for en forlænget weekend, hvad enten man rejser fra Aalborg til Barcelona, eller den anden vej fra Barcelona til Aalborg.

I Aalborg Lufthavn forventer man også at kunne hente passagerer i Aarhus-området, hvor Ryanair i forvejen flyver til Aarhus Lufthavn fra Girona-Barcelona lufthavnen.

”Vi har en del passagerer i vort optageområde, der i dagflyver fraAarhus med Ryanair til Girona. Ruten ud af Aalborg til Barcelona El Prat lufthavnen vil være mere attraktiv, og samtidig kan vi tilbyde gratis parkering,“påpeger Søren Svendsen.

Op imod 40.000 sæder

Ruten fra Aalborg til Barcelona er tilrettelagt med afgangepå torsdage kl. 15.00 med ankomst i Barcelona kl. 17.45. På søndage er afrejsen fra Aalborg kl. 12.00 med ankomst kl. 14.45.

Der flyves med Airbus A320-200 fly med plads til 180 passagerer. Dermed kommer det spanske lavprisflyselskab til at udbyde op imod 40.000 sæder på ruten mellem Barcelona og Aalborg.

Udover ruten til Aalborg åbner Vueling også den 25. marts 2012 på ruten Barcelona-København med fire ugentlige afgange.