SAS-fly i Aarhus Lufthavn.. (Arkivfoto: Aarhus Airport | PR)

Aarhus: Kultur og nye ruter i 2017

Når Aarhus i 2017 er europæisk kulturhovedstad, så kommer Aarhus Lufthavn til at lægge hus til kulturarrangementer. Samtidig skulle der også gerne komme nye ruter til.

Aarhus Lufthavn kommer til at lægge lokaler til flere arrangementer, når Aarhus næste år kan kalde sig europæisk kulturhovedstad. Initiativet kaldes ’Aarhus Lufthavn 2.0’ idet lufthavnen indgår – og kommer til at indgå – i helt nye og utraditionelle roller som location for diverse kulturelle arrangementer.

2017 skulle også gerne være året, hvor Aarhus får en eller flere nye ruter.

”Passagertallene har oplevet en stor stigning i årets første måneder sammenlignet med samme periode sidste år. I april ser vi således en stigning på ikke mindre end 13,8 procent sammenlignet med samme måned sidste år, og vi forventer fortsat vækst og tilgang af nye ruter i løbet af 2017,” siger Peter Høgsberg, direktør for Aarhus Lufthavn.

Troen på nye ruter får næring af at lufthavnen har haft passagerfremgang i de forgangne fire måneder, og af at man har ansat en egentlig ruteudvikler, som kontinuerligt kan bearbejde flyselskaberne og overbevise dem om, at der er potentiale i at flyve til Aarhus Lufthavn.

Gennemgribende renovering
På lufthavnens generalforsamling onsdag blev bestyrelsesformand Torben Boldsen genvalgt som formand.

”Vi er glade for, at Torben Boldsen som ventet er blevet genvalgt som formand for bestyrelsen på vores generalforsamling, da hans formandskab har været en rigtig god periode for lufthavnen med stort fokus på passagertilvækst, ruteudvikling og modernisering, siger Peter Høgsberg.

Ny næstformand i bestyrelsen er Peer H. Kristensen fra Visit Aarhus, der har været medlem af bestyrelsen siden 11. maj sidste år.

Den sidste fase af en gennemgribende renovering af passagerfaciliteterne i lufthavnen er i øjeblikket ved at blive gennemført.

 

 

Relaterede artikler:

Fremgang over hele linjen i Aarhus

Erfaren ruteudvikler til Aarhus Lufthavn

Penge samles ind til toiletkunst i lufthavn