Terminalbygningen i Aarhus Lufthavn. (Foto: Aarhus Airport | Facebook)

Aarhus Lufthavn lukker midlertidigt

Aarhus Lufthavn har ingen trafik, efter at SAS har indstillet ruten til København. Derfor har lufthavnen lukket ned til foreløbig 7. februar.

Aarhus Lufthavn var i april og maj sidste år helt lukket ned under den første bølge af coronapandemien. Derefter blev trafikken gradvist optaget igen med en stigning i antallet af passagerer i løbet af sommeren.

Siden er det imidlertid gået den forkerte vej med passagertallene igen, og i november og december 2020 havde lufthavnen i gennemsnit under 85 passagerer om dagen.

SAS-ruten til København har den seneste tid været den eneste aktivitet i Aarhus Lufthavn med blot én daglig returflyvning, og nu har SAS valgt at sætte ruten på pause.

Bedre at lukke ned
Det har Aarhus Lufthavn taget konsekvensen af, da man har valgt igen at lukke lufthavnen ned – indtil videre frem til 7. februar.

”Vi lukker, fordi der ikke er trafik. Det kan bedre betale sig for os at sende vores medarbejdere hjem på lønkompensation end at have dem gående i en tom lufthavn og lave ingenting,” siger Peer H. Kristensen, direktør i Aarhus Lufthavn, til TV2 Østjylland.

Det sidste fly fløj fra lufthavnen i søndags, og lufthavnen har nu sendt så mange medarbejdere som muligt hjem på lønkompensation.

Under 10.000 passagerer om måneden sidste år
I 2020 havde Aarhus Lufthavn blot 119.852 passagerer, hvilket svarer til et fald på 76 procent i forhold til året før, hvor over en halv million passagerer benyttede lufthavnen.

I gennemsnit var der således færre end 10.000 passagerer om måneden i 2020, og i månederne efter genåbningen i juni 2020 kom antallet af passagerer blot i en enkelt måned – november – op over 9.000.

I løbet af foråret er der dog udsigt til, at flere flyselskaber vil genoptage trafikken fra Aarhus Lufthavn – heriblandt easyJet med en rute til Berlin og Ryanair med ruten til London-Stansted, mens Lufthansa-selskabet Air Dolomiti vil etablere en ny rute fra Aarhus til München.

 

Relaterede artikler:

Et år med under 10.000 passagerer om måneden

Aarhus Lufthavn: Ingen pandemier varer evigt

Aarhus Lufthavn skubber vækstmål ud i fremtiden