Ryanair-fly i Aarhus Lufthavn.

Aarhus Lufthavn sætter tempoet ned

Første måned i det nye vintertrafikprogram viser, at Aarhus Lufthavn ikke længere vokser så hurtigt, som det var tilfældet i de foregående syv måneder.

Siden Aarhus Lufthavn fra april i år satte turbo på udviklingen, har der været måneder med vækstrater helt op til 60 procent og flere end 50.000 passagerer.

Væksttempoet har været vanvittigt højt i hele sommertrafikprogrammet, men nu er der taget hul på de fem vintermåneder i flyselskabernes tidtabel, og det afspejler sig også tydeligt i passagertallene.

I november var der således “kun” en stigning i passagertallet på 22,5 procent, hvilket svarer til 7.801 flere passagerer. Endnu en gang var det udenrigsruterne, der trak væksten med 23.321 passagerer og en vækst på 65,6 procent.

Til gengæld var der færre rejsende på indenrigsruten til København, da SAS har reduceret i tidtabellen. Der var i november 18.700 indenrigsrejsende, hvilket var 7,4 procent færre end året før. Lufthavnen forklarer faldet i indenrigstrafikken med, at man i dag kan flyve direkte fra Aarhus Lufthavn til en række destinationer, der tidligere kun var tilgængelige med flyskifte i Københavns Lufthavn.

Proportional passagervækst
Sommerruterne med SAS til Málaga, Nice, Palma de Mallorca og Split holder pause, og Czech Airlines har lukket ruten mellem Prag og Aarhus.

Men til gengæld kan Aarhus Lufthavn glæde sig over, at easyJet i efteråret har åbnet nye ruter til Aarhus fra henholdsvis Berlin og London. Det er med til at sikre, at der stadig er en vækst i den østjyske lufthavn over gennemsnittet af, hvad man oplever i andre danske lufthavne.

Hos Aarhus Lufthavn betyder det også, at der er mulighed for at trække vejret efter det travle sommertrafikprogram, og i øjeblikket foregår der en mindre ombygning i lufthavnen, så man kan være klar til at modtage endnu flere passagerer i 2019.

”Ruteudviklingen tilrettelægges under hensyn til passagerernes efterspørgsel, og derfor opnår vi en proportionel passagervækst. Populære ruter i efteråret har eksempelvis været London, som vi tilførte mere kapacitet i oktober, og også den nye rute til Berlin er kommet godt fra land,” siger Peter Høgsberg, administrerende direktør i Aarhus Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Aarhus-rute offer for ny flådestrategi

Vækst for 12. måned i træk i Aarhus Lufthavn

To nye SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn