Aarhus udfordrer Aalborg på gratis parkering

Aarhus Lufthavn vil tage kampen op mod Aalborg Lufthavn. Det sker ved at kopiere et af Aalborgs stærkeste kort – gratis parkering.

I Aarhus lufthavn har man store jordbesiddelser, som stammer fra dengang lufthavnen også var flyvestation. De skal udnyttes til aktiviteter, der kan være med til at forbedre økonomien i den skrantende lufthavn. Da lufthavnens nye direktør, Peter Høgsberg, trådte til i juli i år, luftede han tanker om, at der skulle plantes korn på arealerne. Et forslag, der blev mødt med hovedrysten i luftfartsbranchen, da korn tiltrækker fugle. Og fugle er ikke just hvad man har mest brug for i nærheden af landende og lettende fly.

Nu pønser lufthavnen imidlertid med en anden idé, som i første omgang vil betyde mistet indtjening. Men på sigt er det tanken, at ideen vil gøre lufthavnen på Djursland mere attraktiv for folk i Østjylland. Folk som i stigende grad lader sig lokke til at pakke bilen og køre nordpå til Aalborg.

Under opsyn
Idéen er nemlig at etablere gratis parkeringspladser på nogle af de store jordarealer, der omgiver lufthavnen et stykke væk fra terminalbygningerne. Det vil på den måde fortsat være muligt at parkere lige foran lufthavnen, hvis man er villig til at betale for det.

“Nogle kunder vil foretrække gratis parkering, mens andre hellere vil betale for, at bilen kan holde parkeret i et aflåst areal, der er under opsyn. Vores opgave er at finde ud af, hvad gratis parkering helt konkret vil betyde for lufthavnens økonomi,“ siger lufthavnens bestyrelsesformand, Ango Winther, tilJyllands-Posten.

IAalborg tager man udfordringen med sindsro.

“Gratis parkering gør det ikke alene. Man er også nødt til athave flyselskaber og ruter,“ pointerer lufthavnschef Søren Svendsen, der har 3.800 p-pladser foran sin lufthavn. Af dem er de 3.500 gratis at holde på. Og inden længe kommer yderligere 650 gratispladser.

Parkeringpå Aarhus Lufthavns omkring 1.400 p-pladserkoster i dag 80 kr. pr. dag og 325 kr. for en uge. Chartergæster, der køber en rejse hos en af lufthavnens faste samarbejdspartnere, kan få rabat, så prisen er 160 kr. for en uge.