"Pray for Istanbul"

AEA: Skandaløst med så feje handlinger

De to luftfartsorganisationer AEA og IATA fordømmer terrorhandlingerne i Istanbul, hvor over 40 mennesker blev dræbt, heraf flere ansatte hos Turkish Airlines.

De to luftfartssammenslutninger, henholdsvis IATA (International Air Transport Association) samt AEA (Association of European Airlines) udtrykker begge harme og chok efter tirsdagens terrorangreb, der kostede 41 mennesker livet og sårede 239.

Angrebet på Istanbul-lufthavnen i Istanbul skete blot tre måneder efter en tilsvarende hændelse i Bruxelles-Zaventem lufthavnen. Også i dette tilfælde blev angrebet gennemført på “landside” området i lufthavnen.

“Lufttransport blev skabt for at bringe folk sammen, og for at øge den sociale samhørighed, velstand og økonomiske udvikling,” siger Athar Husain Khan, der er administrerende direktør for AEA. “Det er skandaløst, at en industri, der bidrager så meget til vores generelle trivsel, er målet for sådanne feje handlinger.”

AEA har en særlig rolle i forhold til Turkish Airlines, idet det tyrkiske flyselskab er et af organisationens 22 medlemmer. Derfor har det også gjort indtryk på AEA-direktøren, at flere ansatte hos Turkish Airlines angiveligt mistede livet ved terrorhandlingen.

“Vores tanker går til ofrene, deres familier og venner. Vores organisation støtter også op om Ataturk Airport Community samt Turkish Airlines, der har mistet flere ansatte ved terroraktionen,” skriver Athar Husain Khan.

IATA´s generaldirektør Tony Tyler er på linje med kollegerne i AEA,

“Endnu en gang er uskyldige rejsende blevet angrebet i en fej og morderisk handling. Vores tanker går til ofrene, og deres familier og venner.”

Forbinder øst og vest
Begge organisationer hæfter sig ved, at Istanbul har en særlig status, da byen geografisk forbinder Europa og Asien via Bosporus-strædet og samtidig har en rolle med at bygge bro mellem forskellige kulturer og religioner.

“Istanbul har en særlig vigtig og historisk rolle i forbindelsen mellem øst og vest. Angrebet tirsdag aften var et generelt angreb på vores fælles menneskelighed. Men terrorismen vil aldrig lykkes med at vende den forbundethed, som vi har i verden. Menneskets ønske om at udforske og handle vil altid sejre over mistænksomhed og frygt,” hedder det fra IATA-direktøren.

De to direktører hylder samtidig den modstandskraft og beslutsomhed, der medvirkede til, at Ataturk-lufthavnen kunne genåbne blot 12 timer efter terrorangrebet.

“Vi står sammen i som solidaritet og er overbevist om, at vi kommer styrket og mere forenet igennem vores beslutning om fortsat at fastholde forbindelserne i vores verden,” siger Tony Tyler i en pressemeddelelse.

 

Relaterede artikler:

Terrorangreb i Istanbul Ataturk-lufthavnen (opd.)

Bruxelles Lufthavn ramt af terrorangreb

IATA fordømmer terrorangreb

IATA: Det er sikkert at flyve