Air Canadas skandinaviske team, fra venstre Klaus Bigum, Britta Alsing og Marc Sam. (Privatfoto)

Air Canada er landet i Stockholm

Air Canada har åbnet den første af to nye ruter fra Arlanda-lufthavnen ved Stockholm. Dermed betjener Star Alliance-selskabet nu både Toronto og Montreal fra to skandinaviske lufthavne.

Torsdag den 13. juni var der stor aktivitet ved gate F69 i Stockholms Arlanda-lufthavn. Her var der ruteindvielse med Air Canada, der åbnede den første af to nye ruter til Canada fra den svenske hovedstadslufthavn.

Destinationen var Toronto, og den store Boeing 787-9 Dreamliner tilbagelade premiereturen på rutenummer AC903 på syv timer og 24 minutter og ankom endda en halv time før tiden trods en tilsvarende forsinkelse i afgangen fra Stockholm.

Air Canada vil i første omgang flyve to gange ugentligt til Toronto, og fra den 15. juni er der premiere på en rute til Montreal, der skal opereres tre gange om ugen.

“Jeg er meget glad for at byde Air Canada velkommen til Stockholm Arlanda Airport. Air Canadas etablering i Stockholm Arlanda viser en stor forståelse for Stockholms centrale rolle som et vigtigt nav i regionen,” siger Jonas Abrahamsson, koncernchef hos Swedavia, der driver Arlanda-lufthavnen.

I Skandinavien siden 2010
Air Canada etablerede sig i Skandinavien i 2010 med en rute mellem København og Toronto, der i 2023 yderligere blev suppleret af en rute til Montreal.

Det canadiske Star Alliance-selskab afslører da også, at det er et led i en strategi om at udvikle ruter fra selskabets to store hubs.

“Vi fortsætter med vores strategi om at udvide udbuddet af internationale ruter fra vores globale hubs i Toronto og Montreal, og vi er meget glade for yderligere at styrke Air Canadas mangeårige tilstedeværelse i Nordeuropa med lanceringen af ​​direkte flyvninger til Stockholm,” lyder det fra Rocky Lo, direktør for internationalt salg hos Air Canada.

Da Air Canada har opsagt codeshare-aftalen med SAS, der 1. september skifter til den konkurrerende SkyTeam-alliance, vil der formentlig ikke være mange transferpassagerer. Men Sverige har også i tusindvis af virksomheder, der har aktiviteter i Canada og Nordamerika, hvor Canada samtidig er en af Sveriges vigtigste markeder for eksport og handel.

 

Relaterede artikler:

Air Canada med to nye ruter fra Stockholm

Air Canada øger fra Københavns Lufthavn

Air Canada: ”Det bliver en blød opstart”