Boeing 787 Dreamliner fra Air Canada. (Foto: Vytautas Kielaitis | shutterstock.com)

Air Canada med to nye ruter fra Stockholm

Air Canada øger sin tilstedeværelse i Skandinavien betydeligt, når selskabet fra den kommende sommer også vil flyve fra både København og Stockholm til to canadiske destinationer.

Air Canada har siden 2010 fløjet mellem København og Toronto, og i juni i år kom sommerdestinationen Montreal også på rutekortet fra den danske hovedstadslufthavn. 

Det canadiske Star Alliance-selskab har dog appetit på mere, og den 12. juni 2024 etableres to nye ruter fra Stockholm-Arlanda til henholdsvis Toronto og Montreal. Der flyves to gange ugentligt til Toronto og tre gange om ugen til Montreal med 255-sæders Boeing 787-8 Dreamlinere.

“Vi fortsætter vores strategi med at opbygge international skala i vores globale hubs i Toronto og Montreal, og vi er meget glade for at udvide Air Canadas langvarige tilstedeværelse i Nordeuropa med tilføjelsen af ​​flyvninger til Stockholm. Toronto og Montreal er de tredje og fjerdestørste transatlantiske gateways, og vi fortsætter med at styrke vores hubs’ rækkevidde med vores øgede forbindelser til Skandinavien,” siger Mark Galardo, direktør for Revenue og Network Planning hos Air Canada.

17 ugentlige afgange til og fra Skandinavien
Udover de fem nye afgange fra Stockholm har Air Canada allerede tidligere annonceret, at man i sommeren 2024 vil flyve dagligt fra København til Toronto samt fem dage om ugen til Montreal fra den 30. maj 2024.

På ruterne fra København vil Air Canada benytte den store Boeing 787-9 Dreamliner, der har plads til 298 passagerer.

“Sammen med vores ekstra kapacitet til København, vil vi i den kommende sommer operere op til 17 ugentlige flyvninger fra Toronto og Montreal til Stockholm og København. Vi ser frem til at byde kunderne velkommen ombord på vores fly,” lyder det fra Air Canada-direktøren.

Stockholm-Arlanda drives af den statsligt ejede lufthavnsoperatør Swedavia, og her er der glæde over, at Air Canada har valgt at flyve til den svenske storlufthavn. 

“Der er stor tillid til det svenske luftfartsmarked, og Air Canadas investering i direkte ruter fra Stockholm Arlanda Lufthavn er et tydeligt tegn på dette. Air Canada vil spille en vigtig rolle i at forbinde Stockholm med veletablerede markeder i Canada samt Nordamerika og resten af ​​verden,” udtaler Jonas Abrahamsson, der er koncernchef hos Swedavia.

Øget konkurrence til SAS
Med Air Canadas entré i Stockholm-Arlanda bliver det muligt at flyve op til seks gange om ugen til Toronto, da SAS i forvejen har planlagt at flyve fire gange ugentligt med den langtrækkende Airbus A321LR, der kan medtage op til 157 passagerer i en treklasses konfiguration.

Fra Københavns Lufthavn planlægger SAS tre ugentlige afgange med A321LR-flyet, hvorfor der er udsigt til en skærpet konkurrence mellem de to flyselskaber, der i øjeblikket begge befinder sig i Star Alliance. Det ventes, at SAS indenfor en overskueligt fremtid vil skifte til SkyTeam-alliancen, hvilket er et krav fra Air France-KLM, der er en del af den investorgruppe, der kommer til at overtage ejerskabet af SAS.

 

Relaterede artikler:

Air Canada øger fra Københavns Lufthavn

Officielt: Air Canada fra København til Montreal

SAS åbner to nye ruter til Toronto