Air Europa vender tilbage til København

I den kommende sommer vil spanske Air Europa flyve en gang ugentligt mellem Madrid og København. Dermed bliver der fire selskaber på ruten til den spanske hovedstadslufthavn.

I sommeren 2012 fløj Air Europa hver lørdag og søndag mellem København og henholdsvis Barcelona og Madrid. Det spanske flyselskab var dengang inde på markedet for at skumme fløden på fritidsrejsetrafikken i højsæsonen.

Efter et par år fravær vendte Air Europa sidste år tilbage til Københavns Lufthavn med charterflyvninger for krydstogtspassagerer.

Fra lørdag den 16. maj vil selskabet atter flyve mellem Madrid og København. Der bliver tale om en ugentlig rundtur med Boeing 737-800 fly, der på visse afgange forventes at blive opgraderet til Airbus A330-200 langdistancefly.

Det bekræfter pressechef Søren Hedegaard Nielsen fra Københavns Lufthavn.

“Air Europa har solgt hovedparten af sæderne til krydstogtspassagerer via en rejsearrangør, mens resten af sæderne vil blive sat frit til salg på selskabets hjemmeside og i reservationssystemerne.“

Udsigt til hård konkurrence
Air Europa vil flyve fra Madrid til København frem til og med den 5. september. I den 17 uger lange periode, vil der således blive gennemført 34 flyvninger til og fra København. Det svarertil en udbudt kapacitet på 6.120 sæder, idet Air Europa´s Boeing 737-800 fly er indrettet med 180 sæder.

I forvejen er der benhård konkurrence på ruten mellem København og Madrid, hvor SAS i slutningen af oktober måned sidste år måtte opgive ruterne fra Stockholm og København til den spanske hovedstad.

Senere på året vil Ryanair gøre sin entré på ruten mellem København og Madrid, når det irske lavprisflyselskab den 2. september etablerer sig med en daglig rundtur på ruten.

I mellemtiden får Norwegian og Iberia Express mulighed for at dele hovedparten af sommertrafikken, idet begge selskaber vil tilbyde en daglig afgang i begge retninger mellem København og Madrid.