(Arkivfoto: Air France-KLM)

Air France-KLM runder 100 millioner passagerer

Air France-KLM-gruppen fik i 2018 for første gang over 100 millioner passagerer. Men det er især den ene del af koncernen, der står for væksten.

Flyselskaberne i Air France-KLM-gruppen – Air France, KLM, HOP! og Transavia – fløj i 2018 tilsammen med 101,4 millioner passagerer, hvilket var en fremgang på 2,8 procent i forhold til året før. Dermed rundede Air France-KLM for første gang 100 millioner passagerer på et år.

Størst fremgang i gruppen havde KLMs datterselskab Transavia med en vækst i passagertallet på 7,1 procent i 2018. Selve KLM kunne også notere en pæn fremgang sidste år med en vækst i antallet af passagerer på 4,5 procent til 34,2 millioner.

Knapt så flot var fremgangen hos søsterselskabet Air France, som sammen med dets regionale datterselskab HOP! havde en vækst i passagertallet på 0,4 procent til 51,4 millioner passagerer.

KLM i front med punktlighed
Samtidig med de gode trafiktal for 2018 kan KLM glæde sig over, at selskabet i 2018 var det mest punktlige flyselskab i Europa. Det fremgår af analysevirksomheden Flight Stats årlige sammenligning af flyselskabernes punktlighed. Den absolut bedste punktlighed i 2018 havde Qatar Airways ifølge Flight Stats.

Ny strategisk plan på vej
Air France-KLMs koncernchef, canadiske Benjamin Smith, som tiltrådte sidste år, arbejder på en ny strategisk plan for koncernen.

Benjamin Smith har gennem de senere år leveret markante resultater hos Air Canada, men udnævnelsen af ham som ny koncernchef faldt ikke i god jord hos de franske fagforeninger. Siden er ledelsen i den førende franske pilotfagforening SNPL dog skiftet ud, ligesom der er kommet nye personer til på flere lederposter i Air France.

På den baggrund håber selskabet på et 2019 med færre strejker blandt piloter, kabinepersonale og lufthavnspersonale, end selskabet oplevede sidste år.

Relaterede artikler:

Air France-KLM med 44 nye ruter i vintertrafikprogrammet

Ny topchef vil af med Air France-datterselskab

KLM opnår enighed med piloter