Air France KLM satser i Afrika

I det nuværende vintertrafikprogram har Air France KLM øget kapaciteten med 4 procent til det afrikanske kontinent. Ved sommerfartplanens ikrafttræden i marts 2011 forventer selskabet at have åbnet op til fem nye destinationer i Afrika.

Et af Afrikas mindste lande er Ækvatorialguinea, der ligger i det centraleAfrika grænsende til Cameroon og Gabon. Hovedstaden hedder Malabo, hvortil Air France har daglige flyvninger.

Men det franske luftfartsselskab har også planer om at flyve til Bata, der er landets næststørste by – og den største by i den del af Ækvatorialguinea, der ligger på fastlandet. Selvom Air France i flere omgange har annonceret rutestart til Bata, er det endnu ikke lykkedes at erhverve trafikrettighederne.

Derimod har KLM startet en rute til Kigali i Rwanda, der betjenes fem gange ugentligt via Rwanda. Fra sommertrafikprogrammet 2011 vil Air France herudover åbne ruter til Freetown i Sierra Leone, Monrovia i Liberia og Tripoli i Libyen. Sidstnævnte destination beflyves i forvejen af KLM.

Endeligvil Air France KLM øge frekvenserne til fem eksisterende destinationer i netværket. Det er Pointe Noire i Den Demokratiske Republik Congo, Libreville i Gabon, Malabo i Ækvatorialguinea samt Dar Es Salaam og Kilimanjaro i Tanzania.

Det bringer dermed Air France KLM op på 43 destinationer i Afrika fordelt på 206 ugentlige frekvenser.

Udover egne operationer har Air France KLM et samarbejde med Kenya Airways til Bujumbura, Dzaoudzi, Kisumu, Lilongwe, Lusaka, Mombasa og Moroni samt med Comair til sydafrikanske destinationer via Johanneburg.

Air France var i øvrigt det første luftfartsselskab, der satte den nye megajumbo Airbus A380 i drift til det afrikanske kontinent. Det skete i februar i år, da Airbus A380 havde premiere på ruten fra Paris til Johannesburg.

Foto: Air France KLM har taget hul på åbningen af fem nye destinationer på det afrikanske kontinent.