Air France medvirker til genetablering af libysk luftfart

Air France har vundet to kontrakter på service og vedligeholdelse af fly hos Afriqyiah Airways og Libyan Airlines. Dermed skal Air France levere ekspertise til de to luftfartsselskaber i forsøget på at genetablere de normale ruteaktivteter i Libyen.

Det franske luftfartsselskab Air France skal medvirke til at genetablere de civile pasagerflyvninger i Libyen.

Det står klart efter at Air France har underskrevet to vedligeholdelsesaftaler med henholdsvis Afriqiyah Airways og Libyan Airlines. Dermed skal AirFrance levere ekspertise til de to luftfartsselskaber iforsøgetpå at genetablere de normale ruteaktivteter for Afriqyiah Airways og Libyan Airlines.

Det erAir France Industries KLM Engineering & Maintenance der i samarbejde med Air France Consulting har indgået de to aftaler.

Den franske regering støtter op om aftalen. Dermed har Afriqiyah Airways genoptaget en tidligere aftale med Air France, som blev indgået i 2008, men sat på hold i forbindelse med urolighederne i Libyen.

Skal reparere fly

Air France-datterselskaberne skal styre projektet med at reparere de fly hos Afriqiyah Airways, der blev beskadiget under kampene i landet og varetage vedligeholdelsen af selskabets flåde af Airbus A320 og A330 fly.

Samtidig harAir France Industries KLM Engineering & Maintenance indgået en 5-årig aftale med Libyan Airlines for syv af dette selskabs Airbus A320-200 samt to ATR 42-500.

“Air France er stolte over at kunne bibringe vores ekspertise og viden i genetableringen af luftfartsaktiviteterne hos disse to libyske luftfartsselskaber,” siger Franck Terner, der er Vice President hos Air France Industries.

Selv vil Air France genoptageselskabets egne flyvninger til Tripoli, så snart de sikkerhedsmæssige og operationelle vilkår er bragt i orden.

Libyan Airlines blev grundlagt i 1964 som Libyens nationale luftfartsselskab og flyver fra Tripoli international airport til blandt andet Egypten og Tunesien.

Afriqiyah Airways blev etableret i 2001 som et statsejet luftfartsselskab og fløj til destinationer i Afrika, Asien og Europa.