Air France overgiver endnu en USA-rute til Delta

Med indgangen til vintertrafikprogrammet 2011/12 overlod Air France midlertidigt ruten Paris-Chicago til amerikanske Delta Air Lines efter næsten 60 års uafbrudt drift. I sommertrafikprogrammet 2012 skal Delta overtage ruten mellem Paris og Seattle.

Det transatlantiske joint venture-samarbejde mellem SkyTeam-selskaberne Air France, Alitalia, Delta Air Lines og KLM bringer nye muligheder i spil på de mange ruter mellem Europa og USA.

Air France har netop ved indgangen til vintertrafikprogrammet den 29. oktober ophørt beflyvningen af ruten mellem Paris-CDG og Chicago. En historisk beslutning, idet ruten har været betjent af det franske luftfartsselskab uafbrudtsiden 1953.

Det er i stedet SkyTeam-alliancepartneren Delta, derharovertaget flyvningerne. Delta har indsat Boeing 767-fly på Paris-Chicago ruten, hvor Air France normalt har benyttet sig af Airbus A330-200.

Antallet af ugentlige afgange forbliver uændret, og i første omgang gælder ændringen alene for vintersæsonen 2011/12, idet Air France ser ud til at overtage betjeningen igen fra sommertrafikprogrammets begyndelse.

Seattle-rute overdrages til Delta

I sommerfartplanen 2012 vil Delta Air Lines med virkning fra 24. marts også overtage driften af ruten mellem Seattle og Paris-CDG, som Air France hidtil har opereret. Det betyder, at rejsende skal flyve med Boeing 767-300ER i stedet for Airbus A330-200, som Air France har benyttet på ruten.

Afgangstidspunktetbliver det samme kl. 10.30 fra Paris-CDG, men flynummeret er ændret fra AF306 som operatør til Deltas rutenummer DL614. Der flyves naturligvis i code-share mellem de to selskaber.

Omlægningen kommer i lyset af den rationaliseringsplan, som Skyteam-partnerne Delta, Air France-KLM og Alitalia har besluttet for de transatlantiske ruter. De fire selskaberhar i løbet af efteråret fjernet op mod 9procent af deres kapacitet på de transatlantiske ruter for atreducere omkostningerne og imødegå sæsonmæssige udsving.

Joint Venture samarbejdet mellem de fire SkyTeam-selskaber omfatter 260 daglige transatlantiske afgange med 144 fly og repræsenterer 27procent af den samlede transatlantiske passagerkapacitet.