(Foto: Air France)

Air France-strejke rammer CPH-rute hårdt

Otte ud af ti Air France-flyvninger mellem Paris og CPH vil være aflyst i morgen, når selskabets kabinepersonale indleder sin ugelange strejke.

Set ud over hele sit rutenetværk, så forventer Air France kun at aflyse 20 procent af sine europæiske flyvninger og 10 procent af sine langdistanceflyvninger, når store dele af selskabets kabinepersonale onsdag morgen indleder den bebudede ugelange strejke.

Zoomer man ind på selskabets rute mellem Paris og Københavns Lufthavn, så ser billedet dog helt modsat ud. Her vil kun 20 procent af flyvningerne blive gennemført. Således vil mindst otte ud af ti flyvninger på ruten i morgen være aflyst. Det fremgår af selskabets hjemmeside tirsdag aften. Kun den tidlige morgenafgang AF1351 fra Københavns Lufthavn kl. 06.50 samt aftenafgangen AF1350 fra Paris Charles de Gaulle onsdag aften kl. 21.00 står tirsdag aften til at blive gennemført.

Hvordan ruten vil blive betjent torsdag og de øvrige dage frem til strejkens planlagte ophør på tirsdag, vil fremgå af Air France’ hjemmeside dagen før.

Hopper med på strejkevognen
Air France-ruten mellem Paris Charles de Gaulle og Billund Lufthavn forventes i første omgang ikke at blive berørt af strejken, da ruten opereres med fly og personale fra datterselskabet HOP!. Kun hvis personalet på jorden i Charles de Gaulle-lufthavnen på et tidspunkt tilslutter sig strejken, eller hvis piloter og kabinepersonale i HOP! hopper med på strejkevognen, kan det få konsekvenser for Billund-ruten.

55 procent af de kabineansatte har tidligere tilkendegivet, at de agter at deltage i arbejdsnedlæggelsen. Og de fagforeninger, der organiserer kabinepersonalet, forventer, at mere end 70 procent vil deltage. Desuden har flere af selskabets pilotforeninger samt Air France-personale på jorden i Paris Charles de Gaulle-lufthavnen indikeret, at de er parate til at støtte op om kabinepersonalet og nedlægge arbejdet.

 

 

Relaterede artikler:

Omfattende Air France-strejke starter onsdag