En Airbus A319-100 fra Air France. Foto: Laurent Errera

Air France strejke truer på torsdag

En ny strejke truer i Air France torsdag den 22. februar, hvor flere fagforeninger for forskellige grupper af ansatte, opfordrer til aktion på grund af for små lønstigninger.

Air France har tilbudt lønstigninger på én procent til de ansatte, og det finder de alt for lavt og slet ikke i trit med inflationen i Frankrig. Hertil kommer, at det angiveligt går fremad for flyselskabet, skriver LoyaltyLobby.

Ti fagforeninger bakker op om strejken, mens nogle mindre fagforeninger har godkendt løntilbuddet fra Air France ledelsen. Det er Air France-piloter organiseret i SNPL, SPAF og Alter, der vil gå i strejke, mens det er kabineansatte medlemmer af fagforeningerne SNPNC og Unsa-PNC, der vil gå i strejke. Herudover til jordpersonale hos CGT, FO, SUD, CFTC og SNGAF også være omfattet af strejken.

Lønstigningen lyder på 0,6 procent den 1. april og yderligere 0,4 procent den 1. oktober, men det er ifølge fagforeningerne helt ude af trit med de reallønsnedgange, personalet har på grund af inflationen i Frankrig siden den seneste lønaftale i flyselskabet fra 2011.

Fremgang for flyselskabet
Strejken kommer en uge efter offentliggørelsen af Air France-KLM’s resultat for 2017, som viste betydelig vækst i forhold til sidste år, men selskabet fastholder den ene procent, som man kalder realistisk, fordi selskabet er mindre profitabelt end de konkurrerende flyselskaber.

Strejker hos Air France betyder normalt, at flyselskabet aflyser et større antal kortdistance og indenrigsflyvninger især fra Paris Orly lufthavnen, mens man prøver at gennemføre alle langdistanceflyvninger, men på grund af de mange involverede fagforeninger kan det ifølge LoyaltyLobby betyde, at også en række langruter fra Pars Charles de Gaulle lufthavnen bliver berørt.

 

Relaterede artikler:

Air France-piloter truer med strejke

Tidligt strejkevarsel fra KLM-personale

KLM-kabinepersonale får ny overenskomst