En Airbus A320-200 fra Air France. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Air France styrker regionalt rutenet i Caribien

To basefly i Pointe-à-Pitre og etableringen af en ny rute med mellemlandinger i flere af Frankrigs oversøiske territorier skal medvirke til at styrke Air Frances tilstedeværelse i Caribien.

Frankrigs position som en af de store kolonimagter i verdenshistorien har betydet, at landet i dag også har flere såkaldte departementer, som er administrative enheder, hvoraf ikke alle befinder sig i Europa.

Det drejer sig eksempelvis om flere oversøiske territorier i Caribien, og nu har Air France offentliggjort planer om at styrke rutenetværket blandt flere af disse.

Det kommer konkret til udtryk ved, at to af de A320-fly, som selskabet har i flåden, skal fungere som basefly i lufthavnen ved Pointe-à-Pitre, der er den næststørste by i øgruppen Guadeloupe. Herfra vil der blive foretaget flyvninger mellem lufthavnen og Fort-de-France, Cayenne samt Miami.

Tilretter eksisterende rute
Ifølge flyselskabet vil det betyde, at der i fremtiden bliver foretaget op mod 23 ugentlige flyvninger fra lufthavnen. Meldingen er desuden, at disse bliver afviklet året rundt.

Flyselskabet justerer i den forbindelse driften på den nuværende rute mellem Pointe-à-Pitre og Miami. Det betyder, at der fra den 30. marts i år vil blive foretaget to ugentlige flyvninger hver vej på denne. Torsdag og lørdag flyves der fra Guadeloupe til Miami, mens flyene den anden vej afgår fredag og søndag.

Air France oplyser, at det A320-fly, der skal benyttes til flyvninger, har en kapacitet på 168 sæder, og det overordnede formål er at give flypassagerer fra Fort-de-France på øen Martinique og byen Cayenne i Fransk Guyana bedre muligheder for at besøge Florida.

Gør to stop undervejs
I tillæg hertil vil flyselskabet også tilbyde flere flyvninger mellem de franske oversøiske territorier og Brasilien. Det udmønter sig i, at driften på en rute med en ugentlig flyvning mellem Pointe-à-Pitre og den brasilianske by Belém påbegyndes den 5. maj i år.

Ruten er struktureret således, at der foretages mellemlandinger i først Fort-de-France og dernæst Cayenne med henblik på at få lokale rejsende fra alle tre destinationer ombord på flyet, inden flyvningen fortsætter til Brasilien.

Flyet på denne rute bliver konfigureret med to kabineklasser. Ud af de i alt 168 sæder er 12 på Business Class, mens de resterende 156 er på Economy. Ifølge Air France vil flyvningerne til Brasilien foregå fredag, mens returflyvningen finder sted om lørdagen.


Relaterede artikler:

Air France klar med nye langdistancekabiner

Air France øger fra Danmark

Air France vil flyve til 171 destinationer i vinter