AirBaltic øger fokus på det danske marked

Lettiske airBaltic øger med en eksta daglig afgang mellem København og Riga i hele marts måned. Samtidig er ruten fra Billund blevet en af de bedst sælgende i lokaltrafikken.

Det lettiske flyselskab airBaltic har store planer for det danske marked. Derfor indætter man i marts måned en ekstra daglig rundtur mellem København og Rigafra mandag til og med torsdag.

Dermed kommer airBaltic op på tre hverdagsafgange på ruten, der har den klart største efterspørgsel i sommerhalvåret. Derfor forventer det lettiske flyselskab da også at udvide til fire daglige rundture, når sommertrafikprogrammet træder i kraft den 31. marts.

Hos airBaltic registrerer man stor fremgang i såvel lokaltrafik som transfertrafik.

“Vi indsætter den ekstra afgang i sidste måned af vintertrafikprogrammet for bedre at kunne imødekomme efterspørgslen i Riga på flyforbindelser via Københavns Lufthavn og derfra videre med SAS. Men indsættelsen af den tidlige morgenafgang øger også muligheden for danske forretningsrejsende for at kunne gennemføre endagsture til Riga,“ forklarer Dace Feldmane, der er Area Sales Manager for airBaltic i Skandinavien.

Billund sælger godt
Netop ruten fra Billund til Riga er blevet genstand for større opmærksomhed hos airBaltic. Vedseneste salgskampagnekom Billund-ruten ind som nummer fire over de bedst sælgende ruter.

“Interessen for airBaltic ud af Billund har overrasket os en del. Mere end 70 procent af alle passagerer på ruten er lokale passagerer til Riga, hvilket er meget højt sammenlignet med andre af vore ruter,“ fortæller Dace Feldmane.

Trods succesen i Billund vælger airBaltic i den kommende sommer at skære ned på antallet af afgange fra den vestdanske lufthavn. I sommeren 2012 var der en daglig forbindelse til Riga, mens der i den kommende sommer bliver seks ugentlige afgange.

På ruten mellem Billund og Riga benytter airBaltic Dash 8-Q400 fly, mens der anvendes Fokker F50 og Boeing 737 på ruten mellem København og Riga.

Mangepassagerer vælgerikke blotairBaltic som flyselskab, når destinationen hedder Riga. Går rejsen mod øst eller sydøst er rejsen via Riga ofte et prisbilligt alternativ til andre rejseruter. I januar måned åbnede airBaltic en rute mellem Riga og Prag, og i det kommende sommertrafikprogramføjes Olbia (Sardinien), Rijeka (Kroatien), Larnaca (Cypern), Heviz-Balaton (Ungarn) og Malta til rutekortet.