En Airbus A220-300 fra airBaltic. Foto: Anna Zvereva

AirBaltic øger presset på Nordica

Lettiske airBaltic optrapper med endnu et fly på sin base i Tallinn, og det giver yderligere konkurrence til det estiske flyselskab Nordica.

Der er de senere år kommet øget konkurrence på de baltiske markeder, hvor blandt andet airBaltic og Nordica er markante operatører.

Førstnævnte opruster nu på Tallinn, hvor det fra sommersæsonen 2019 kommer til at basere to Airbus A220-300. AirBaltic har løbende lanceret nye destinationer fra den estiske hovedstad, og det ekstra fly på basen kommer til at indgå i en samlet flåde på tre fly. I forvejen har det lettiske flyselskab en Boeing 737 og Bombardier Q400 i Tallinn, og de to A320´ere er til erstatning for Boeing 737-flyet.

”Siden 2014 har vi fortsat med at øge vores aktiviteter i Tallinn Airport, og vi er glade for, at flere estiske passagerer vælger vores tjenester. Næste sommer vil vi allerede have 12 forskellige destinationer. Ved at basere et tredje fly i Tallinn forpligter vi os yderligere til det estiske marked. Vi ser airBaltic som et rigtigt baltisk flyselskab, og med det her er Estland en del af airBaltics væksthistorie,” siger Martin Gauss, koncenchef i airBaltic.

I år har airBaltic lanceret ruter fra Tallinn til London, Stockholm og Oslo. Og i 2019 vil flyselskabet oprette nye ruter til København, Málaga og Bruxelles.

”Ved at tilbyde både direkte flyvninger fra Tallinn og bekvemme forbindelser via Riga tilbyder airBaltic de bedste forbindelser til og fra de baltiske lande til sit netværk, der spænder over Europa, Skandinavien, Rusland, CIS (lande i det tidligere Sovjetunionen, red.) og Mellemøsten,” fortæller Martin Gauss.

Næststørste marked
AirBaltics største marked er hovedbasen i den lettiske hovedstad, Riga. I år forventer selskabet at transportere 400.000 passagerer til og fra Estland, og det gør den estiske hovedstad til det næststørste marked for airBaltic.

Foruden de førnævnte tre nye ruter fra Tallinn – til London, Stockholm og Oslo – har airBaltic også ruter til Amsterdam, Berlin, Paris, Wien og Vilnius. Herudover tilbyder selskabet også en række destinationer via Riga.

I øjeblikket har airBaltic samlet set over 70 destinationer fra Riga, Tallinn og Vilnius. Til næste sommer opretter airBaltic desuden nye ruter fra Riga til Stuttgart i Tyskland og Lviv i Ukraine. Flyselskabets flåde består af i alt 34 fly – herunder 14 Airbus A220-300, otte Boeing 737 samt 12 Bombardier Q400NG.

Pres på estisk flyselskab
Den øgede satsning fra airBaltic på det estiske marked lægger yderligere pres på Nordica, der har base i netop Tallinn. Nordica meddelte i november, at det i begyndelsen af 2019 lukker ruterne fra Tallinn til Oslo, Amsterdam og Sankt Petersborg.

Nordica lukker desuden sin base i hollandske Groningen. Det betyder farvel til ruterne fra den hollandske by til København og München, og det sker i slutningen af december. Endnu en Nordica-rute til København blev lukket i sommer, da selskabet valgte at nedlægge forbindelsen til København fra Örebro i Sverige.

I fremtiden vil Nordica i stigende grad fokusere på wetlease- og ACMI-flyvninger, som udføres for SAS og det polske flyselskab LOT.

 

Relaterede artikler:

AirBaltic åbner ny rute til København

AirBaltic i ny offensiv fra Tallinn

AirBaltic vil åbne baser uden for Baltikum

Nordica overvejer at købe LOT ud af Regional Jet

Nordica lukker endnu en rute til København