Airbus A330-300 fra Air Canada. (Foto: CNW Group/Air Canada)

Airbus får transatlantisk ‘corporate shuttle’

I Europa har Airbus flyruter mellem flere af flyproducentens produktionsenheder, og nu vil Air Canada hjælpe med en transatlantisk rute.

Danske Sun-Air er i dag en velkendt operatør hos Airbus. Billund-selskabet opererer corporate shuttle-flyvninger for den europæiske flyproducent mellem Augsburg og Marseille og udbyder også regulær ruteflyvning til Toulouse fra Bremen og Friedrichshafen i samarbejde med Airbus.

Det understøtter Airbus´ øvrige corporate shuttles mellem Hamborg-Finkenwerder og Toulouse samt fra britiske Chester via Bristol til Toulouse. Dermed kan Airbus hurtigt og effektivt få transporteret selskabets ansatte mellem de mange produktionsenheder.

Da Airbus i efteråret 2017 indgik aftale om at købe aktiemajoriteten i canadiske Bombardiers CSeries Aircraft (nu Airbus A220, red.), blev der pludseligt behov for hyppige rejser mellem Toulouse og Montreal, og nu kommer Air Canada luftfartsindustrien i de to byer til undsætning.

Air Canada meddelte således onsdag, at selskabet den 4. juni 2020 åbner en rute mellem de to luftfartsbyer med fem ugentlige afgange. Ruten skal dog ikke betjenes med det canadiske Star Alliance-selskabs langdistancefly fra Boeing, så det bliver i stedet en Airbus A330-300, der i en treklasses version skal gennemføre de fem ugentlige rundture over Atlanten.

Glæde i luftfartssektoren
Selvom ruten ikke udelukkende er baseret på rejsende fra Airbus og andre virksomheder i den europæiske og canadiske aerospace-industri, så er der ingen tvivl om, at der på forhånd er sikret opbakning fra verdens næststørste flyproducent.

“Denne rute vil skabe mulighed for at udvikle synergier mellem to af verdens førende knudepunkter inden for aerospace-industrien. I kombination med vores nyligt annoncerede nonstop-flyvninger mellem Montreal og Seattle, der er verdens anden større aerospace-knudepunkt, bidrager vi til at understrege Quebec´s position som en global aktør i luftfartsindustrien,” siger Air Canadas koncernchef Calin Rovinescu i en pressemeddelelse.

I den canadiske regions luftfartsindustri er der da også stor tilfredshed med, at Air Canada har valgt Toulouse som selskabets sjette destination i Frankrig.

“Denne nye nonstop-service vil styrke luftfartsklyngen i Montreal og i hele Quebec ved at forbedre adgangen og gøre det lettere at rejse for de mange aerospace-virksomheder, der driver forretning i Toulouse-området, som er hjemsted for hovedkvarteret for Airbus, som også har store faciliteter i Montreal-området . I lyset af en nylig rapport, der peger på udfordringer og muligheder inden for luftfartssektoren, kommer denne nye rute fra Air Canada på et ideelt tidspunkt for at styrke vores konkurrenceevne,” lyder det fra Suzanne Benoît, der er direktør for Aaéro Montreal.

 

Relaterede artikler:

Sun-Air indvier rute til Airbus-by

Airbus køber sig ind i Bombardiers C-serie

Sun-Air vinder charterkontrakt i Frankrig