Dornier 328JET-flyet i forbindelse med Sun-Airs åbning tirsdag af den nye rute mellem Bremen og Toulouse. Foto: Sun-Air

Sun-Air indvier rute til Airbus-by

Tirsdag kunne Sun-Air åbne sin nye rute fra Bremen til Toulouse. Billund-selskabet har oprettet ruten i samarbejde med Airbus.

Sun-Air er klar med endnu en rute fra Tyskland.

Det danske flyselskab kunne mandag indvie en helt ny rute fra den tyske by Bremen og til Airbus-byen Toulouse i det sydvestlige Frankrig. Dermed når Sun-Air op på at betjene fire tyske byer. I juni sidste år åbnede Sun-Air en rute mellem Düsseldorf og Friedrichshafen, og i januar i år åbnede selskabet en forbindelse – i samarbejde med British Airways – mellem Hamborg og Friedrichshafen.

Ruten mellem Bremen og Toulouse bliver betjent med Sun-Airs Dornier 328JET-fly med plads til 32 passagerer. Flyet er genkendeligt i form af den sædvanlige bemaling fra franchisepartneren British Airways. Indtil videre er der fornuftig opbakning til den nye rute.

”Salget går godt, og vi har i de første to uger allerede udsigt til over 60 procent belægning,” siger Kristian Tvergaard, kommerciel direktør i Sun-Air, til CHECK-IN.dk.

”Vi havde 28 passagerer med på første flyvning fra Bremen, og jeg har sjældent set så mange glade mennesker gå ud af en flyvemaskine,” fortæller Kristian Tvergaard i telefonen fra Toulouse og hentyder til de mange forretningsrejsende, der hidtil har været henvist til at flyve fra Bremen via Frankfurt eller Amsterdam for at komme til endagsmøder i Toulouse.

Ruten får én daglig rotation på tirsdage, onsdage og torsdage. De to første dage lettes fra Bremen om morgenen med returflyvning til Tyskland om aftenen. Om torsdagen flyve begge veje om aftenen.

Samarbejde med Airbus
Sun-Air har oprettet Bremen-Toulouse-ruten i samarbejde med Airbus – den europæiske flyproducent med hovedkontor i Toulouse. Herudover har Airbus også betydelige aktiviteter i Bremen. Airbus har købt et antal sæder på flyvningerne, men Sun-Air ønsker ikke at oplyse, hvor mange der er tale om. Resten af sæderne er lagt i åbent salg.

Dornier-flyet får base i Bremen Airport, og det skal også foretage andre opgaver end den nye Toulouse-rute. Flyet skal således også operere charterflyvninger for blandt andet fodboldklubberne Werder Bremen og Mainz 05 fra den tyske Bundesliga.

I oktober 2016 forsøgte Sun-Air at etablere sig i netop Bremen med to Dornier 328JET, men projektet blev lukket ned efter kun 118 dage. Flyselskabet etablerede ruter til London City og Manchester, men Ryanair åbnede en rute fra samme tyske by og til London Stansted, hvilket spændte ben for Sun-Airs planer.

 

Relaterede artikler:

Sun-Air er klar med tredje tyske rute

Sun-Air åbner tysk indenrigsrute fra Hamborg

Bremen-eventyr kostede Sun-Air syv millioner