Airbus med rekordsalg af firma-jetfly

En af verdens største flyproducenter og skarp konkurrent til amerikanske Boeing har gennemført et rekordsalg af firma-jetfly til en samlet værdi af 1,5 mia. dollars. Samtidig melder den europæiske flyproducent om en gigantisk ordrebog.

Flyproducenten Airbus fløj gennem 2010 med medvind i ryggen. I alt solgte Airbus 15 såkaldte firma-jetfly til en værdi af 1,5 mia. dollars,hvilket er ny rekord i salget af fly inden for forretningssegmentet. Langt størsteparten af de 15 firma-jetfly omfatter den populære A318, der går under navnet ”baby bus,” og er i familie med A320-familien. Denne Airbus-maskine har en kapacitet på 107 passagerer.

”Firma-jetfly er en meget uset katalysator og årsag til virksomheders succes og vækst samt en understøttende faktor for regeringers forretninger, og dette er Airbus’ moderne fly en vigtig bidragsyder til. Markedet for vores private firma-jetfly er voksende i takt med, at flere og flere kunder anerkender fordelene og den værdi, som firma-jetflyet kan have,” siger Airbus’ Chief Operating Officer, John Leahy.

De 15 firma-jetfly er solgt til virksomheder i Asien, Europa og Mellemøsten, hvoraf de fleste kunder ønsker at være anonyme samt regeringer rundt omkring i verden. Foruden Airbus’ firma-jetfly oplyser flyproducenten, at man lige nu har en ordreliste på mere end 170 fly.

Firma-jetflyene har stort set samme længde og brede som et traditionelt passagerfly, men derimod har flyene større kabiner til fx forretningsmøder og hytter ombord. Airbus’ firma-jetfly flyver desuden på alle verdens kontinenter, herunder Antarktis.

Foruden A318 har Airbus A319, A320 og A321 i den kendte A320-familie. Den første af disse var A320, der kom på markedet i 1988, hvorefter A321 kom i 1994. A318 blev kørt ud fra fabrikken i 2003.

Airbus er i løbende og konstant konkurrence med amerikanske Boeing i tilgangen af ordrer.

Foto: Indretning i A320 Prestige fra Comlux Aviation, der er specialiseret i store eksklusive forretningsfly.