Airbus-skade giver juleudfordringer for Atlantic Airways

Atlantic Airways Airbus A319-maskine er blevet beskadiget og sendt på værksted. Det giver Atlantic Airways udfordringer med at få alle færinger hjem til jul.

Atlantic Airways har måttet pille sin Airbus A319’er ud til reparation i flere uger. Det har skabt udfordringer med at få afviklet den omfattende juletrafik mellem Danmark og Færøerne.

”En strukturbjælke i flyets lastrum blev beskadiget under lastning af kufferter i København,” forklarer Magni Arge, der er direktør for Atlantic Airways.

Flyet er det færøske luftfartsselskabs største fly og det eneste Airbus A319-fly i selskabets flåde. Reparationen er først færdig mellem jul og nytår. I mellemtiden må selskabets mindre RJ-fly tage en ekstra tørn og flyve 11 ekstra ture.

Alle hjem til jul
Men det mindre antal sæder per afgang har givet nogle udfordringer, da dagene før og efter juleaften er nogle af de største rejsedage for trafik mellem Færøerne og Danmark. Mens der bor knap 50.000 på Færøerne, så anslås det, at der bor 25 – 30.000 færinger i Danmark.

En del passagerer kommer til at flyve på et andet tidspunkt end det var planen, men alle skal nok nå hjem til jul, forsikrer Magni Arge.

”Alle passagerer kommer desværre ikke til at rejse på de oprindeligt bookede tidspunkter, fordi det ikke er samme kapacitet på de mindre fly som på Airbus´en. Det har derfor været nødvendigt at rykke mange flyafgange, og passagerer er også overført til at flyve på andre tidspunkter end de oprindelig skulle rejse. Men alle har fået plads på flyene til julen,” skriver selskabet på sin hjemmeside.

Ét styk håndbagage
Så julen skulle være reddet. Men det kan godt være at de, der bor på Færøerne, skal indstille sig på mindre julegave fra deres familie i Danmark. Især fra de familiemedlemmer, som ikke selv flyver ind til de 18 øer, men sender pakkerne med luftpost. For fragtkapaciteten er mindre i RJ-flyene.

Det samme er pladsen til håndbagage. De, der skal fejre færøsk jul, opfordres derfor til kun at medbringe ét styk håndbagage.

Det er muligt at komme til Færøerne på andre måder end ad luftvejen. Ad vandvejen tager det 36 timer med færge fra Hirtshals. Men så kan man også tage en hel bil med julegaver med.