Boeing 737-800 fra Airseven. (Foto: Dirk Grothe)

Airseven med VIP-flyvning til Europa League-finale

Airseven har haft to Boeing 737 i Dublin i forbindelse med onsdagens finale i fodboldturneringen Europa League. Det ene fly blev sendt af sted fra Genève med blandt andet VIP’ere fra UEFA om bord.

Onsdag aften tørnede Atalanta og Leverkusen sammen i finalen i Europa League, der er en af de største europæiske fodboldturneringer. Finalen blev spillet i Dublin, og den italienske klub vandt med 3-0 over de tyske modstandere.

I forbindelse med finalen har op mod 30.000 mennesker rejst til Dublin, og Airseven er et af de flyselskaber, der har stået for at transportere nogle af dem. Således har det danske charterflyselskab haft to Boeing 737-800 i den irske hovedstadslufthavn.

Af Flightradar24 fremgår det, at flyet med registrering OY-ASF fløj fra Genève til Dublin tirsdag eftermiddag, mens OY-ASE onsdag formiddag fløj fra Køln til Dublin. Sidstnævnte fly vendte retur til den tyske lufthavn igen natten til torsdag, mens førstnævnte fly forventes tilbage til Genève igen torsdag eftermiddag.

Kilder tæt på Airseven fortæller til Check-in.dk, at passagererne på flyet fra Genève bestod af blandt andet VIP’ere fra UEFA, der var arrangør af finalen. Passagererne i flyet fra Køln har angiveligt været tilhængere af Leverkusen, som hører hjemme i denne by.

Kunder vælger selv inflight-service
Check-in.dk har talt med Klaus Ren, administrerende direktør hos Airseven, der bekræfter, at flyselskabet har været en tur i Dublin.

”Jeg kan bekræfte, at vi har haft to fly i Dublin i forbindelse med fodboldkampen,” siger han uden at ville kommentere yderligere på flyvningerne.

Klaus Ren vil dog gerne fortælle, hvad det er, Airseven kan tilbyde ved special-charters – eller ad hoc-charter, som flyselskabet selv kalder det. Denne del af forretningen udgør cirka 10 procent af den samlede produktion.

”Hvis kunderne vil have champagne eller kaviar på turen, finder vi det. Hvis de bare vil have en sandwich og en vand, klarer vi også det. Det er en af de fordelene ved ad hoc-charter; at kunderne selv kan bestemme, hvad de vil have af inflight-service på rejsen. Herudover er der den fordel, at kunden selv kan vælge tidtabellen,” forklarer han.

”Vi har været med til at skrue mange interessante og forskellige special-charters sammen.”

Luftbro til Dublin Airport
De to fly fra Airseven har imidlertid været del af en markant luftbro fra særligt Køln-lufthavnen og Bergamo-lufthavnen ved Milano. Ifølge Dublin Airport fløj op mod 30.000 fodboldfans ind til kampen onsdag aften.

”En enorm mængde planlægning – over mange måneder – er blevet brugt på denne kamp. Selvom vi ikke kan garantere et positivt resultat for begge holds fans, ser vi frem til at give dem en jævn og fornøjelig rejse ind og ud af Irland,” sagde Gary McLean, administrerende direktør i Dublin Airport, nogle dage inden kampen.

De mange tusinder fodboldfans fra begge finalehold blev ved ankomst til Dublin mødt af dedikerede lufthavnsmedarbejdere, ligesom fansene blev tilbudt gratis transport til centrum af Dublin.

Et andet dansk flyselskab, der tidligere har fløjet med noget dyrebart inden for fodbold, er DAT. Selskabets tidligere MD-83-fly med registrering OY-RUE fik i 2013 den særlige bemaling ”Coca-Cola FIFA World Cup”, hvor det fløj VM-pokalen rundt i hele verden.

 

Relaterede artikler:

Airseven sender skotter til europæisk fodboldfinale

Stigende marked for fodboldflyvninger

Airseven vil vokse med 25 procent i 2024