Airspace by Airbus. Ny kabine i A330-300neo. (Foto: Airbus)

Airspace-kabiner i 2017

I sidste uge kunne Airbus præsentere de nye Airspace-flykabiner ved verdens største udstilling for flyinterior, der blev afholdt i Hamborg. De ny kabiner skal gøres til et brand, som passagererne efterspørger.

De fleste flypassagerer har hverken præferencer for eller kendskab til flyproducenternes kabineindretning. Det vil europæiske Airbus lave om på med et nyt kabinedesign, der introduceres i 2017.

Produktet hedder Airspace by Airbus og skal brandes på samme måde, som Apple. BMW og Rolex, således at kunderne ikke er i tvivl om, hvornår man går om bord i et fly, der har en Airspace-kabine.

Airbus opererer med fire nøgleelementer i præsentationen af det nye kabinedesign. Det handler om komfort, stemning, service og design. Ifølge Airbus vil de nye kabiner opleves mere afslappende , inspirerende, funktionelle og smukke, således at de bidrager til at stimulere en unik passageroplevelse.

“Når en flypassagerer er om bord i et A330neo eller A350, skal de automatisk tænke, at ‘dette er en Airspace kabine’. Den vil blive markedsført på individuel basis af hvert flyselskab, men udgangspunktet vil hele tiden være Airspace,” siger Kiran Rao, der er Airbus´ direktør for strategi og marketing, til Air Transport World.

Det er de sociale medier, der har bevidstgjort de rejsende om, at der er forskelle på flykabiner. Ifølge Airbus bliver passagererne mere organiserede og sammenligner deres flyveoplevelser og kommunikerer med andre om specifikke flytyper.

TAP kommer først
Det første flyselskab i verden til at tage de nye kabiner i brug bliver TAP Portugal, der har bestilt 14 eksemplarer af A330-900neo. Det vil ske i slutningen af 2017.

“Vi er ekstremt stolte over at blive det første flyselskab til at tilbyde Airspace by Airbus i de nye A330neo-fly. Vores passagerer og flybesætninger kan næsten ikke vente med skulle opleve dette innovative og nye design,” siger Trey Urbahn, der er kommerciel direktør hos TAP Portugal.

Passagererne hos det portugisiske flyselskab kan se frem til et LED-lys i kabinen, der kan indstilles til 2,3 mio. forskellige farvekombinationer. Bagagehylderne er større, idet det kan rumme 66 procent mere bagage end de eksisterende A330-fly. Der er også blevet plads tl 10 ekstra sæder i kabinen, og flyets toiletter er blevet opgraderet med lys- og lydeffekter, anti-bakterielle overflader samt automatiske sæbedispensere.

Det nye Airspace by Airbus kabinekoncept er som udgangspunkt en kopi af kabinen i A350-flyene med få tilpasninger og nydudviklinger.