Michael O’Leary blev overfaldet af klimaaktivister.

Aktivister overfalder Ryanair-topchef

Koncernchef Michael O’Leary blev overfaldet med to lagkager på et pressemøde, hvor han skulle præsentere Ryanairs belgiske vintertrafikprogram og et politisk budskab til EU-Kommissionen.

Velkommen til Belgien. Sådan lød det fra to klimaaktivister, der torsdag i denne uge gav Ryanairs koncernchef Michael O’Leary en velkomst til landet, der formentlig var noget anderledes, end hvad han havde forventet.

O’Leary var i Belgiens hovedstad for at præsentere selskabets vintertrafikprogram og som led i lavprisselskabets igangværende kampagne for at gøre de europæiske politikere opmærksomme på de konsekvenser, som strejker blandt flyveledere er i skyld i for flyselskaberne.

Han befandt sig derfor uden for Europa-Kommissionens hovedkvarter, hvor han var ved at gøre klar til, at han skulle tale til pressen, hvorefter O’Leary skulle aflevere en skrivelse til Ursula von der Leyen, der er formand for Europa-Kommissionen.

Heri opfordrer Ryanair til, at Kommissionen sørger for, der indføres beskyttelse af overflyvninger i EU-medlemslandene således, at flyselskaberne fortsat kan benytte et givent lands luftrum, selvom de lokale flyveledere har nedlagt arbejdet i forbindelse med eksempelvis forhandlinger om nye overenskomster.

Fik smurt lagkage i hovedet
Koncernchefen havde opsat en papfigur af netop von der Leyen og skulle til at tale til den fremmødte presse, da to sortklædte personer pludseligt nærmede sig O’Leary. Den ene kom forfra, og hun ramte ham i ansigtet med en lagkage, mens hun højlydt bød ham velkommen til landet.

Dernæst kom den anden aktivist bagfra, hun rakte ind over den nu foroverbøjede O’Leary og smurte lagkage i nakken og baghovedet på koncernchefen. Efterfølgende kom aktivisterne også med en opfordring til, at koncernchefen skulle sætte en stopper for forureningen fra selskabets fly.

Efter aktivisterne var forsvundet forsøgte Michael O’Leary at finde tilbage til den muntre kommunikationsstil, som han har gjort til sit varemærke. Han sagde, at det var godt gået af aktivisterne og tilføjede, at han elsker lagkage, inden han forsøgte, at få pressemødet tilbage på sporet.

Kaldte det for en hjertelig velkomst
Han kunne dog ikke helt slippe hændelsen, og sendte efterfølgende en stikpille i retning af de to sortklædte personer. Det skriver avisen De Morgen.

”Jeg har aldrig før fået så hjertelig en velkomst. Desværre var de miljøforkæmpere og flødeskummet var kunstigt. Jeg inviterer derfor passagererne til at komme på besøg i Irland, hvor flødeskummet er bedre.”

Efterfølgende tog flyselskabet også hændelsen under kærlig behandling på Twitter. Her lød det blandt andet, at de rejsende i Belgien havde været så begejstrede for udsigten til nye Ryanair-ruter og selskabets opfordring til EU-Kommissionen, at de havde valgt at fejre det med kage.


Relaterede artikler:

Ryanair vil ikke acceptere forklaring om nedbrud

Ryanair-basefly til 11 destinationer fra København

Ryanair åbner kattelem trods baseannoncering