Alitalia åbner rute fra København til Milano

Alitalia vender fra slutningen af marts tilbage til ruten mellem København og Milano. Her skal det italienske flyselskab i hård konkurrence med SAS, easyJet og Ryanair.

Da Alitalia i 2008 fløj ind i økonomisk uvejr, måtte selskabet trække sig ud af Danmark og afvikle ruten mellem Milano og København ved udgangen af vintertrafikprogrammet samme år.

Mandag den 30. marts vender Alitalia tilbage på ruten til Milano. I første omgang flyves der tre gange om ugen, og fra 1. maj øges der til seks ugentlige afgange.

Alitalia har tilrettelagt tidtabellen med en eftermiddagsrotation, hvor flyet forlader Linate-lufthavnen kl. 12.45 med ankomst i København kl. 14.50. Returflyvningen finder sted kl. 15.40 med ankomst i Linate kl. 17.50. Der flyves med Airbus A319 og A320, der har plads til henholdsvis 122 og 148 passagerer i en to-klasses version med Ottima og Classica.

Valget af Linate-lufthavnen kunne tyde på, at det italienske flyselskab satser på point-to-point passagerer, da hovedparterne af transferforbindelserne er tilgængelig fra Malpensa-lufthavnen i Milano samt fra Roms Fiumicino-lufthavn.

I marts 2013 genoptog Alitalia ruten fra Rom til Københavns Lufthavn. Her flyves der i dag op til seks gange ugentligt i sommerhalvåret og med en reduceret tidtabel i vintermånederne.

15.000 flysæder om ugen
Med Alitalias entré på København er der udsigt til en hård konkurrence om passagererne til den norditalienske millionby.

I forvejen flyver SAS to gange dagligt til Malpensa-lufthavnen samt fem gange om ugen mellem København og Linate. Også easyJet flyver to gange dagligt mellem København og Malpensa, mens Ryanair fra den 26. marts etablerer sig på ruten mellem København og Il Carravagio-lufthavnen ved Bergamo.

Dermed kommer den ugentlige udbudte kapacitet mellem København og de tre Milano-lufthavne op på omkring 15.000 flysæder, hvilket forventes at udløse et betydeligt prispres.

Linate-lufthavnen ligger omkring otte kilometer sydøst for Milanos bycentrum, mens Malpensa-lufthavnen er placeret 40 kilometer nordvest for byen. Bergamos Il Carvaggio-lufthavn ligger omkring 45 kilometer sydvest for Milano.