Alitalia øger til Teheran

Det italienske flyselskab Alitalia fik et konkret udbytte af den iranske præsidents besøg i Rom i går. Fra den 27. marts vil Alitalia flyve dagligt til Teheran.

Vækstmulighederne på det iranske marked er enorme. Det har flere flyselskaber fundet ud af, og mange andre står i kø for at sikre sig trafikrettigheder til Teheran og andre lufthavn.

Alitalia er godt positioneret til kampen om flyforbindelserne mellem Europa og Iran. Italien er Irans næststørste handelspartner i EU, og i 2014 udgjorde samhandelen mellem de to lande alene 12 mia. kroner.

Derfor var det heller ikke tilfældigt, at Alitalia i forbindelse med mandagens officielle besøg af den iranske præsident Hassan Rouhani, benyttede lejligheden til at få aftalen om udvidede flyverettigheder til at falde på plads.

Alitalia vil fra den 27. marts øge fra fire ugentlige til daglige flyafgange mellem Rom og Teheran. Der flyves med Airbus A320-fly, der har plads til 148 passagerer fordelt med 34 på Ottima-klasse og 114 på Classica, der er Alitalias økonomiklasse.

Lang rejse til og fra København
Selvom Alitalia kan tilbyde en daglig flyforbindelse fra Rom til Teheran, vil flyselskabet have vanskeligt ved at tiltrække kunder fra København til ruten.

Rejsetiden fra København med flyskifte i Rom er på otte timer og 45 minutter på udrejsen, men hjemrejsen fra Teheran varer 11 timer. Til sammenligning kan der flyves med Austrian Airlines op til 11 gange om ugen med en samlet rejsetid fra København på omkring syv timer på både ud- og hjemrejse.

Generelt har Lufthansa-gruppen været hurtigt ude og sikre sig flyforbindelser til Teheran. Austrian Airlines har netop opgraderet antallet af ugentlige forbindelse til Teheran, ligesom selskabet til april åbner en rute fra Wien til Isfahan med fire ugentlige afgange.Lufthansa indsætter større kapacitet på den daglige rute fra Frankfurt til Teheran og åbner samtidig med tre ugentlige afgange fra München til Teheran.

Endelig har Air France også sikret sig tre ugentlige afgange fra Paris-CDG til Teheran fra april måned.