Kristin Colvile, direktør for SkyTeam (t.v.) med Alfredo Altavilla, bestyrelsesformand i ITA Airways (right) (Foto: ITA Airways | PR)

ITA bliver medlem af SkyTeam

Nu står det klart, at det nystartede italienske flyselskab ITA Airways er blevet medlem af SkyTeam, der er verdens næststørste luftfartsalliance.

Selvom ITA Airways i skrivende stund kun har haft fly i luften i 16 dage, så er det italienske flyselskab allerede blevet en del af verdens næststørste luftfartsalliance. Det bekræfter både ITA Airways og SkyTeam i en pressemeddelelse.

ITA overtager pladsen i SkyTeam efter Alitalia. Selskabet lukkede i oktober efter en flere år lang kamp mod konkursen. Alitalia blev lagt i graven 15. oktober, hvilket var samme dag som ITA Airways satte gang i sine flyvninger. 

Det kan være en omstændig proces at blive medlem af en luftfartsalliance. For nogle selskaber tager det måneder eller år, inden de kan tilslutte sig en af de store alliancer. Der kan dog være blevet gjort en undtagelse i nystartede ITA Airways’ tilfælde.

Fordelsprogram fortsætter 
For kunderne er en af fordelene ved at rejse med selskaber, der indgår i samme alliance, at der kan gøres brug af fordelsprogrammer på tværs af flere selskaber. Hos SkyTeam får rejsende med elite-status adgang til fordele hos alle alliancens medlemmer.

Det gælder dog endnu ikke for rejsende med ITA Airways. SkyTeam slår fast, at de to parter arbejder på at få igangsat, at rejsende med den italienske stats nye flyselskab også kan gøre brug af de forskellige SkyTeam-services. Det er dog ikke på plads endnu. 

Alitalia eksisterer ikke længere, men SkyTeam holder alligevel liv i selskabets loyalitetsprogram MilleMiglia. SkyTeam fortæller, at de seks millioner medlemmer af MilleMiglia får mulighed for at indløse optjente points hos andre af alliancens medlemmer.

Tilfreds med beslutningen
Det er den sydkoreanske forretningsmand Walter Cho, der står i spidsen for bestyrelsen i SkyTeam. Til dagligt sidder han for bordenden i Hanjin Group, der blandt andet ejer Korean Air. Han er tilfreds med at SkyTeam nu har allieret sig med ITA Airways.

“I mere end 20 år har det italienske marked været en hjørnesten i SkyTeams europæiske netværk, og ingen anden luftfartsalliance forbinder Italien bedre med verden. Vi glæder os derfor meget over ITA Airways’ beslutning om at blive medlem af vores alliance,” udtaler bestyrelsesformand Walter Cho.

Hos ITA Airways er bestyrelsesformand Alfredo Altavilla glad for, at det nystartede selskab nu er blevet medlem af SkyTeam: 

“Vi ser frem til et tæt samarbejde med vores partnere i SkyTeam, som kan hjælpe med at gøre vores selskabs første tid nemmere,” lyder det fra formanden.

 

Relaterede artikler:

ITA flyver ind i fremtiden i ny forklædning

Goddag og farvel til Alitalia

Alitalia genopstår som ITA