Alitalia vender tilbage til København

Med Alitalias kommende overtagelse af det sicilianske luftfartsselskab Wind Jet er der udsigt til et come-back i Københavns Lufthavn. Det sker dog med den eksisterende Wind Jet-rute fra Rimini. Alitalia opgav betjeningen af København i 2008.

I foråret 2008 lukkede og slukkede det italienske luftfartsselskab Alitalia i Skandinavien. Detkostede dengangjobbet for 7 medarbejdere på kontoret i København, da disse blev afskediget samtidig med afviklingen af ruten fra Milano til København.

Men nu kommer Alitalia indirekte tilbage med ruter til København. Det sker som led i Alitalias forventede overtagelse af det sicilianske luftfartsselskab Wind Jet.

Bestyrelsen i Alitalia gav i sidste uge grønt lys for overtagelse af det sicilianske Wind Jet samt det Rom-baserede luftfartsselskab Blue Panorama Airlines.

Transaktionen mangler blot konkurrencemyndighedernes godkendelse, inden den skal endelig formaliseres hos de respektive selskaber.

Kendt i Københavns Lufthavn

Wind Jet er allerede kendt i Københavns Lufthavn. Det sicilianske luftfartsselskab har fløjet til og fra København i flere omgange. I det kommende sommertrafikprogram er der lagt to ugentlige afgange op mellem Rimini og København.

Heruodver markedsfører Wind Jet fra København destinationerne Catania og Palmero med flyskifte i selskabets hub i Rimini.

Wind Jeter etableret i 2003 på resterne af Air Sicilia og har hidtil været ledet af Antonino Pulvirenti, der udover at være CEO i luftfartsselskabet også ejer fodboldklubben Calcio Catania fra den italienske Serie-A liga

Med Alitalias kommende overtagelse af Wind Jet og Blue Panorama øger selskabet med årligt 4,8 millioner passagerer og 24 fly, hvoraf 12 er fra Airbus og de andre 12 fra Boeing.

I forvejen har Alitalia 144 fly og transporterede i 2011 omkring 25 millioner passagerer fra baserne i Rom, Milano, Torino, Venedig, Bari og Catania.