Boeing 787-8 Dreamliner fra Air India.

Alle cockpit-computere svigtede på Dreamliner

Piloterne på et Boeing 787 Dreamliner-fly fra Air India sad pludselig helt uden virkende computere i 11 kilometers højde.

Piloterne i cockpittet på et Boeing 787 Dreamliner-fly fra Air India fik sig noget af en forskrækkelse onsdag i sidste uge, da flyet med 215 passagerer ombord var på vej fra Melbourne i Australien til Delhi i Indien. For pludselig satte alle flyets tre flyvecomputere ud mens flyet lå i en højde på 11,6 kilometer omkring 37 kilometer nord for Kuala Lumpur i Malaysia.

65 minutter senere satte piloterne flyets landingshjul ned i lufthavnen i Kuala Lumpur efter at have fløjet flyet manuelt.

Ifølge Air India var der tale om en softwarefejl, som ramte alle tre computere på en gang. Selskabet var i forvejen ved at opdatere softwaren på sine Boeing 787 Dreamliner-fly. Men det involverede fly havde endnu ikke fået opgraderingen.

Tabte panel i luften
Air India har 12 Boeing 787 Dreamliner-fly og yderligere tre fly på vej. Selskabet er en af de Dreamliner-brugere, der har været hårdest ramt af små og store hændelser med deres drømmefly. Inderne har blandt andet oplevet, at et panel på tre kvadratmeter på undersiden af et Dreamliner-fly faldt af mens flyet var i luften. Og i midten af januar i år betød en fejl på flyets transponder, at et Dreamliner-fly fra Air India forsvandt fra flyveledernes radarer i luftrummet over Berlin på flyets tur fra London til Delhi.