Alsie Express i samarbejde med Oneworld-selskab

Alsie Express vil ikke nøjes med interline-samarbejdet med SAS. Det sønderjyske flyselskab er i færd med at implementere en ny aftale med et Oneworld-selskab.

Det sønderjyske flyselskab Alsie Express har haft succes med interline-samarbejdet med SAS, der betyder at passagerer kan checke hele vejen igennem fra Sønderborg til en SAS-destination i hele verden.

På vej imod 60.000 årlige passagerer på indenrigsruten mellem Sønderborg og København har antallet af transfer-passagerer været støt stigende. I dag er halvdelen af alle rejsende på indenrigsruten fra Als transferpassager, og heri er endda ikke medregnet de passagerer, der laver “self-transfer“ i København.

Alsie Express har netop indgået en aftale med Oneworld-selskabet Finnair, således at der kan bookes og gennemcheckes passagerer fra Sønderborg via København og Helsinki til det store Asien-rutenetværk.

“Aftalen med Finnair er underskrevet, og vi er i gang med at teste systemerne. Vi er glade for, at der kommer et supplement til aftalen med SAS, og vi arbejder videre med andre flyselskaber,“ fortæller rutechef Peter Høgh til CHECK-IN.dk.

Et interessant marked
Hos Finnair er der glæde over det kommende samarbejde med Alsie Express. Finnair har allerede en billetaftale med Danish Air Transport på ruterne fra Karup og Bornholm, ligesom det finske selskab også har aftaler med Sun-Air, der opererer på vegne af British Airways.

“Det forestående interline-samarbejde mellem Finnair og Alsie Express får stor betydning for begge parter og ikke mindst for hele det sønderjyske marked, som får gavn af fordelene ved det nye samarbejde. Sønderjyske passagerer får nu muligheden for at rejse den hurtigste og nemmeste vej til Finland og vores store Asien-netværk på en og samme billet samt bekvemmeligheden ved at checke bagagen ind hele vejen til slutdestinationen,“ forklarer Robert Gustavsson, der er landechef hos Finnair i Danmark.

Fordelen for Alsie Express er samtidig, at Sønderborg Lufthavn havner på landkortet i forhold til samtlige Finnairs asiatiske ruter.

“Det sønderjyske marked er et meget interessant marked, som vi ser frem til at servicere sammen med vores partner Alsie Express,“ understreger Finnair-chefen.

Hvis alt går som planlagt, vil det nye samarbejde blive præsenteret i begyndelsen af det nye år.