Alsie Express styrker sig med tidligere SAS-chef

Et af de mest kendte ansigter i SAS Danmark gennem årtier er trådt ind i bestyrelsen for det Sønderborg-baserede flyselskab Alsie Express. Her får han selskab af en tidligere Cimber-chef.

Efter lidt mere end 40 år i SAS forlod 59-årige Niels-Henrik Hansen i februar måned det skandinaviske luftfartsselskab, der havde været en del af hans aktive arbejdsliv siden ungdomsårene.

I dag er visitkortet skiftet ud, og her står i stedet sektionschef i Banedanmark. Men Niels-Henrik Hansen kommer ikke til at miste kontakten til luftfarten. Han er netop blev indvalgt i bestyrelsen for Alsie Express, der driver indenrigsflyruten mellem Sønderborg og København.

Rent konkret er der megen erfaring som den tidligere SAS-chef kan tage med sig til Alsie Express. I en periode på samlet 13 år var Niels-Henrik Hansen først Director Agent and Group Sales samt Director Corporate Sales. Således havde han først det samlede salgsansvar for rejsebureauer i Danmark, og sidenhen fik han ansvaret for erhvervsrejsekunderne.

Herudover har den tidligere SAS-chef også haft titlen som direktør for kabineoperationer og inflight-service, hvor Alsie Express sikkert vil kunne hente viden solid viden til brug for selskabets egne flyvninger.

I næsten fire år var Niels-Henrik Hansen fra 2010 til 2013 chef for SAS i Asien med base i Bangkok, men da Bangkok-ruten lukkede for et par år siden, kaldte et job som Performance Management Consultant hjemme hos SAS i Skandinavien.

To erfarne luftfartsfolk fra samme årgang
Hos Alsie Express er der glæde over, at man har fået mere luftfartserfaring i bestyrelsen.

“Vi er glade for, at Niels-Henrik har sagt ja til en post i bestyrelsen. Han har et stort internationalt netværk og en indgående viden om de salgsstrukturer, der er vigtige for luftfartsindustrien. Det er en viden, som vi forventer os meget af, og som vil komme vores passagerer til gode. Niels-Henrik er jo kendt for at fokusere på både de store og de små detaljer, der er vigtige for at sikre passagererne en god oplevelse,“ udtaler bestyrelsesformand Jens Østerlund Jensen.

Niels Henrik-Hansen bliver ikke alene om at sidde i Alsie Express-bestyrelsen med erfaring fra kommerciel rutetrafik. I slutningen af januar måned indtrådte den dengang 59-årige Lone Koch også i bestyrelsen.

Lone Koch er datter af Cimber-stifteren Ingolf Nielsen og var ansat i Cimber fra 1975 og frem til konkursen i maj 2012. Udover bestyrelsesarbejdet i Alsie Express er Lone Koch til daglig erhvervschef i SET, der i dag hedder Sønderborg Vækstråd.

Udover de to nytilkomne i bestyrelsen sidder Jens Østerlund Jensen for bordenden som formand, og dennes hustru Elisa-Beth Rathcke sidder også bestyrelsen. Herudover direktør Flemming Jørgensen fra Danfoss-fonden samt Anders Aagaard Andreasen, der er administrerende direktør for Kohberg.