En ATR 72-500 fra det Sønderborg-baserede flyselskab Alsie Express. Foto: Alsie Express

Alsie Express til Scandinavian Mountains

Scandinavian Mountains Airport på grænsen mellem Norge og Sverige får til jul besøg af Alsie Express, der vil tilbyde en direkte rutecharter til de skiglade kunder.

Kort før jul sidste år blev Scandinavian Mountains Airport indviet til stor glæde for de skigæster, der ønsker at flyve helt tæt på populære skisportssteder som Sälen og Trysil i grænseområdet mellem Norge og Sverige.

SAS og det svenske flyselskab BRA fløj til lufthavnen hele vinteren, og i den kommende vinter får den svenske lufthavn besøg af endnu et skandinavisk flyselskab.

Det er danske Alsie Express, der vil flyve direkte fra Sønderborg Lufthavn til Scandinavian Mountains Airport. Selskabet har planlagt en direkte rutecharter, hvor gæsterne vil kunne holde kobineret ski- og juleferie i perioden fra 20. til 27. december 2020. Flyvningerne bliver i samarbejde med SkiStar og Norsk Rejsebureau.

”Norsk Rejsebureau kan tilbyde en samlet pakkerejse, eller du kan selv sammensætte skiferien og få hjælp hertil på Skistar.com, så der er lidt for enhver smag. Alsie Express sørger for en hurtig og behagelig transport med god afstand og hygiejne i top,” siger Dennis Rybasch, administrerende direktør i Alsie Express.

Partnere håber på flere flyvninger
Sälen og Trysil er yderst populære destinationer blandt det danske skifolk, og de to områder byder traditionelt på masser af skiløb på velpræparerede løjper og nem, direkte adgang med ski helt frem til hytter og hoteller.

”Vores gæster fra det sydlige Danmark og nordlige Tyskland får nu den letteste vej til en dejlig juleferie i Norden. Vi ser frem til samarbejdet, og håber det måske kan udvides i fremtiden,” siger Carina Jorem Olsen, chef for udenlandske markeder i SkiStar.

Også hos Norsk Rejsebureau er der glæde over det nye samarbejde med Sønderborg-baserede Alsie Express.

”Vores gæster fra Jylland får nu en unik chance for at flyve direkte på skiferie uden mellemlandinger.  Vi ser frem til et godt samarbejde, og håber at vi kan gentage dette en anden god gang – eventuelt med endnu flere afgange i løbet af skisæsonen,” lyder det fra Christian Willumsen, produkt- og marketingschef i Norsk Rejsebureau.

Flyvetiden fra Sønderborg Lufthavn til Scandinavian Mountains Airport (IATA-kode SCR, red.) er to timer. Alsie Express og dets to samarbejdspartnere vil tage højde for COVID-19-situationen. Flybilletter bestilt hos Alsie Express vil blive refunderet fuldt ud helt op til afgang, hvis myndighederne fraråder rejser til Norge eller Sverige, eller hvis landene indfører restriktioner.

SAS indledte med tre ruter
Da Scandinavian Mountains Airport i den svenske region Dalarne åbnede 21. december 2019, gik der ikke længe, før SAS landede med første fly i lufthavnen.

En uge efter indvielsen åbnede SAS én direkte ugentlig sæsonrute fra London Heathrow til den populære vinterdestination, og dagen efter åbnede selskabet også direkte ruter fra Aalborg og København. Disse sæsonruter blev betjent henholdsvis én og to gange ugentligt med 180-sæders Airbus A320neo.

De tre SAS-ruter blev de første udenrigsruter til Scandinavian Mountains Airport. Svenske BRA var første flyselskab i lufthavnen, da der landede en British Aerospace Avro RJ100 allerede 22. december 2019. Selskabet betjente hen over vinteren fem indenrigsruter til den nye lufthavn – herunder fra Stockholm Bromma, Ängelholm Helsingborg, Malmø, Gøteborg Landvetter og Växjö.

 

Relaterede artikler:

Ny skandinavisk lufthavn indviet

SAS åbner to danske ruter til ny svensk lufthavn

SAS-passagerer må køre i bus på ny skirute fra London