Airbus A320neo fra SAS Connect - EI-SIC. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

SAS åbner to danske ruter til ny svensk lufthavn

I slutningen af december vil SAS begynde at flyve fra København og Aalborg til den nye Scandinavian Mountains Airport ved Sälen-Trysil.

To dage før jul indvies Scandinavian Mountains Airport ved den norsk-svenske grænse i Dalarne mellem Sveriges største alpine skiområde Sälen og Norges største alpine skisportssted Trysil.

Svenske BRA har allerede annonceret fem nye ruter til den nye svenske lufthavn, og nu kommer SAS også på banen. Den 28. december vil SAS flyve én gang ugentligt fra London-Heathrow til Scandinavian Mountains Airport (IATA-kode SCR, red.), og dagen efter åbner SAS ruter fra København og Aalborg til den nye lufthavn.

Fra Københavns Lufthavn flyves der to gange om ugen på torsdage og søndage, mens afgangen fra Aalborg Lufthavn bliver hver søndag. SAS kommer til at benytte en 180-sæders Airbus A320neo, der formentlig vil blive opereret af det irske datterselskab, der har base i London Heathrow Airport.

Fra København og Aalborg er flyvetiden en time og 20 minutter, mens flyvetiden fra London er omkring to timer og 30 minutter.

Første internationale ruter
Selvom der allerede er annonceret flere indenrigsruter til Scandinavian Mountains Airport, bliver de i alt tre SAS-ruter fra Storbritannien og Danmark de første udenrigsruter til den populære vinterdestination.

”Vi er det første selskab, der tilbyder internationale ruter til den nye lufthavn. Kombinationen af korte rejsetider, attraktive afgangstidspunkter samt godt skiløb og naturoplevelser i de svenske og norske fjelde er noget, som mange efterspørger. Vi vil fortsætte med at udvikle samarbejdet med SkiStar og gøre det endnu mere enkelt og attraktivt at opleve den skandinaviske vinter,” siger Karl Sandlund, der er kommerciel direktør i SAS.

Det svenske regionale flyselskab BRA flyver fra den 22. december til Scandinavian Mountains Airport fra Stockholm-Bromma, Ängelholm-Helsingborg og Malmø Lufthavn i Sturup. Fra den 26. januar vil det også være muligt at flyve direkte til SCR fra Gøteborg-Landvetter og Växjö Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Fem flyruter til ny svensk lufthavn

Ny skandinavisk lufthavn får IATA-koden SCR

Grønt lys til ny svensk lufthavnførste