American Airlines tilbage til Norden

American Airlines vendte mandag tilbage til Norden. Det skete da selskabet indviede en ny direkte rute mellem Helsinki og Chicago. Det amerikanske luftfartsselskab flyver ruten frem til 26.oktober i et code-share samarbejde med Finnair.

Det amerikanske luftfartselskab American Airlines vendte mandag tilbage til Norden. Det skete da selskabet officielt indviede en ny direkte rute mellem Helsinki og Chicago.

Ruten flyves i et code-share samarbejde med Finnair, og fortsætter i første omgang som sommerrute frem til26. oktober.

I forvejen flyver Finnair fra Helsinki til New York og dermed har lufthavnen nu to direkte ruter til USA.

American Airlines er ligesom Finnair medlem af Oneworld-alliancen. American har tidligere fløjet på Norden, da selskab drev en rute mellemChicago og Stockholm.

De første rejsende på den nye rute blev modtaget ved gaten i Helsinki lufthavn med kage, hot dogs, bagels og pizza mens en lokal jazz-trio spillede op inden man gik ombord i flyet.

Ifølge Paavo Virkkunen, der er Vice President Alliances & Commercial Partnerships hosFinnair understreger det nye rutesamarbejde planen om at lade Helsinki blive en af nordeuropas førende lufthavne for internationale ruter

Den nye American Airlines-rute til Chicago forventes at gøre indhug i passagererne hos blandt andet SAS, der hidtil har fragtet finske passagerer ud afStockholm og København, når destinationen var Chicago.

Konkurrencen over Atlanten ventes at blive særdeles intens denne sommer med et meget stort antal ugentlige afgange mellem Norden og USA.Blandt konkurrenterne på de transatlantiske flyvninger er Finnair, Delta Air LInes, Continental, Icelandair, Iceland Express og SAS.

American Airlines flyver hver dag 3.600 daglige afgange til over 50 lande og har en flyflåde på mere end 900.