Ryanair Boeing 737-800 (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Analysefirma peger på CPH som mulig Ryanair-base

Et internationalt analyseinstitut peger på Københavns Lufthavn, som en af de mest sandsynlige til at blive den næste Ryanair-base i en storlufthavn.

Kan Københavns Lufthavn gå hen og blive den næste større lufthavn, som Ryanair slår sig ned i og etablerer base? Ja, det er bestemt ikke usandsynligt, lyder vurderingen fra det anerkendte analyseinstitut anna.aero.

Ryanair har i år etableret baser i adskillige af den slags storlufthavne, som det irske lavprisselskab ellers i mange år har holdt sig langt væk fra. Athen, Bruxelles Zaventem-lufthavn, Lissabon og Rom Fiumcino er blevet Ryanair-baser. Og Køln, Gdansk og Glasgow bliver det snart.

Derfor har anna.aero set på hvilke storlufthavne, der kunne tænkes at blive de næste Ryanair-baser. Og her kommer Københavns Lufthavn ind på en fjerdeplads efter Amsterdam Schiphol, London Gatwick og Paris.

I samme område
For at finde frem til de mest sandsynlige kommende Ryanair-baser har anna.aero gjort flere ting. For det første har de set på Ryanairs 69 eksisterende baser og set på, om der er nogle primære lufthavne i det samme område, som Ryanair allerede har en base. Det er eksempelvis tilfældet med Milan Malpensa-lufthavnen, der ligger i samme område som Bergamo-lufthavnen, der er en Ryanair-base i dag.

For det andet har anna.aero set på hvilke lufthavne, der ikke er Ryanair-baser i dag, men alligevel har mange Ryanair-flyvninger. Det gælder blandt andet for Ibiza, der har 110 ugentlige Ryanair-flyvninger.

For det tredje har anna.aero fjernet potentielle baser med en stor andel af inbound-trafik. Det gælder blandt andet Venedigs Marco Polo-lufthavn.

Og endelig har anna.aero sorteret de tilbageværende lufthavne efter antallet af passagerer i 2013. Det har givet følgende top 10 over sandsynlige Ryanair-baser:

1: Amsterdam
2: London Gatwick
3: Paris Orly
4: Københavns Lufthavn
5: Oslo Gardermoen
6: Wien
7: Düsseldorf
8: Stockholm Arlanda
9: Milan Malpenda
10: Hamborg

På lige linje
Hos Københavns Lufthavn tager man hjertens gerne imod Ryanair. Selskabet skal dog ikke regne med at få den særbehandling, som de ofte får i andre lufthavne med særlige gunstige rabataftaler.

”Ryanair er velkommen på lige linje med alle andre flyselskaber,” siger pressechef i Københavns Lufthavn, Søren Hedegaard Nielsen, til CHECK-IN.dk.

Ryanair flyver i dag fra Billund og Aarhus Lufthavn ligesom selskabet er aktive i Malmø Sturup Lufthavn.