Aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank. (Foto: Sydbank | PR)

Analytiker: Perfekt gennemført finansiel nødlanding

Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen er af den opfattelse, at Norwegians rettede emission til 1,3 milliarder kroner, midlertidigt har reddet selskabet.

Norwegian har gennemført en rettet emission med udstedelse af nye aktier, således at selskabet har fået tilført 1,3 milliarder kroner i frisk kapital.

Dermed har det ekspansive norske lavprisflyselskab sikret sig ro i forhold til, at der var en reel risiko for, at man ikke i første halvår længere kunne holde sig inden for de gældende lånebetingelser, da egenkapitalen i givet fald ville være kommet under pres.

“Problemet er, at når de tjener så få penge, på det de laver, at der er risiko for lånebetingelserne i forhold til egenkapitalens størrelse. Det kunne potentielt have fået fatale konsekvenser,” siger aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank til CHECK-IN.dk.

Sydbank-analytikeren beskriver den aktuelle situation som ‘en alvorlig indtjeningsmæssig degenerering’, ‘et indtjeningskollaps’ og ‘indtjening på katastrofekurs’ hvilket er med til at understrege situationens alvor.

“Det er en maveplasker af karat og en perfekt gennemført finansiel nødlanding. Det er faktisk en redning af Norwegian, der hen over de næste tre måneder ville have kunnet komme i alvorlige vanskeligheder. Det er hård kost, det her,” lyder det fra Jacob Pedersen.

Brug for indtjeningsløft
Med en forventet underskud i første kvartal på 2,6 milliarder norske kroner mod et underskud på 1,8 milliarder norske kroner i samme periode sidste år, er der tydeligvis behov for at få situationen stabiliseret.

“Med kapitalforhøjelsen køber Norwegian sig tid til at få indtjeningsudviklingen under kontrol – men ikke nødvendigvis lang tid. Der er stadig behov for et markant indtjeningsløft hos Norwegian, hvis selskabet skal udleve vækstambitionerne,” understreger Sydbanks aktieanlysechef.

Tilsyneladende har Norwegian ikke tænkt sig at benytte mulige strategiske håndtag til at få genrejst indtjeningen, hvilket kunne ske i form af prisforhøjelser. For Jacob Pedersen har ikke kunnet få øje på noget i Norwegians tal, der viser, at selskabet har forfulgt denne mulighed.

“Selskabet udtrykker stor tillid til en markant indtjeningsgenrejsning hen over året. Vi vurderer, at der bliver behov for ualmindeligt hårdt arbejde.”

Norwegians aktiekurs faldt onsdag formiddag med 3,55 procent til kurs 165,50.

 

Relaterede artikler:

Norwegian overvejer salg af loyalitetsprogram

Norwegian-underskud i 2017 tredoblet

Mulig bombe under Norwegian-regnskab

Millliardunderskud hos Norwegian

Udsigt til gigantisk januar-underskud for Norwegian