Airbus A380 fra Qantas. (Foto: CK Foto | Shutterstock)

Ansatte i flyselskab mistænkt for narkosmugling

Australsk efterretningsrapport antyder, at et stort antal ansatte i det australske flyselskab Qantas også arbejder for kriminelle grupperinger.

Meget tyder på, at det australske flyselskab Qantas er blevet infiltreret af kriminelle, der ved siden af deres arbejde i flyselskabet, hjælper med at smugle narkotika ind i landet.

Det skulle være bikere og medlemmer af andre kriminelle grupperinger, der er blevet ansat, har fået ansat eller har rekrutteret ansatte til at stå for ulovlighederne, fortæller en australsk efterretningsrapport ifølge The Sydney Morning Herald.

Op til 150 medarbejdere
Ifølge rapporten har et betydeligt antal ansatte i Qantas, op til 150 personer, forbindelser til kriminalitet. Rapporten taler udover narko om forseelser, der er “alvorlige og udgør en meget høj trussel mod den australske grænse.”

Officielle kilder, der er orienteret om rapporten, men er ude af stand til at udtale sig officielt, siger, at der blandt de kriminelle insidere er en person, der er tilknyttet Comanchero Motorcycle Club, og som arbejder i en mellemlederstilling for Qantas  i Sydney.

Rapporten antyder, at han har rekrutteret kriminelle til flyselskabet for at hjælpe med at smugle narkotika ind i landet.

Qantas kender intet til det
Qantas Groups sikkerhedschef, Luke Bramah, har sagt til The Age, The Sydney Morning Herald og 60 Minutes: ”Vi finder disse påstande foruroligende. Vi er ikke blevet underrettet om aktuelle undersøgelser af Qantas Group-medarbejdere involveret i organiseret kriminalitet.”

”Hvis der er bekymringer vedrørende nogle af ​​vores medarbejdere, vil vi aktivt støtte efterforskningen og træffe passende handlinger,” sagde han videre.

Blandt verdens ældste
Qantas, der oprindeligt hed Queensland and Northern Territory Aerial Services, er et af verdens ældste flyselskaber, og er i dag det nationale flyselskab i Australien. Det er samtidig et af de stærkeste brand på australske kontinent. 

Selskabet er medlem af oneworld-alliancen, og samlet beskæftiges mere end 130 fly.

 

Relaterede artikler:

Qantas vil arrangere ”måneflyvning”

Qantas står alene med vaccinekrav

Qantas annullerer A380-ordre