Qantas Airways Boeing 787-9 Dreamliner. Registrering VH-ZMD. (Foto: Qantas)

Qantas vil arrangere ”måneflyvning”

Senere i maj gennemfører Qantas en tre-timers særflyvning, hvor passagererne får mulighed for at opleve fænomenet supermåne med en drink i hånden fra 13 kilometers højde.

Qantas er klar til at sælge billetter til en noget anderledes flyvning, end hvad der normalt tilbydes.

Således vil det australske flyselskab gennemføre en særflyvning 26. maj, hvor passagererne kommer tættere på fænomenet supermåne. Dette opstår, når der er fuldmåne, og når Månen samtidig er tættest Jorden i sin bane omkring den.

Kosmiske cocktails og supermåne-kager vil være på menuen, når Qantas foretager denne ene særflyvning i en Boeing 787 Dreamliner. Oplevelsen vil desuden blive krydret med en fuld måneformørkelse, hvorfor der er tale om et sjældent dobbeltfænomen. Månen forventes at blive rød på den mørke aftenhimmel.

Astronom Vanessa Moss planlægger flyvningen over Stillehavet i samarbejde med piloterne, og hun vil også selv dele ud af sin viden på flyvningen. Dobbeltfænomenet vil være tydeligt omkring kl. 21.15 lokal tid, når Månen er 357.462 kilometer fra Jorden.

Ideelle vinduer i en Dreamliner
Dreamliner-flyet afgår og lander i Sydney og er den seneste i en række specialflyvninger, som Qantas har udført. Kundedirektør i Qantas, Stephanie Tully, mener, at selskabet er forpligtet til at kunne tilbyde anderledes flyveoplevelser under coronapandemien.

”Vi er blevet overvældet over populariteten af ​​vores specialflyvninger. De nylige ’mystery’-flyvninger blev udsolgt inden for 15 minutter med hundreder af mennesker på ventelister, og de fortæller os, at de vil have mere,” siger hun.

”Vi er meget begejstrede for nu at lave en smuk supermåne-flyvning. Boeing 787 har de største vinduer på ethvert passagerfly, så det er ideelt til at se på måner. Vi synes, at denne flyvning appellerer til alle med en passion for astronomi, videnskab, fotografering af rummet, luftfart eller bare er opsat på at gøre noget fantastisk.”

Supermåne-flyvningen tager tre timer, og der bliver sat lidt over 100 billetter til salg. Indledningsvis bliver der fløjet ind over Sydney Harbour, inden flyet stiger over eventuelle skyer til 43.000 fod (13.105 meter, red.). Qantas oplyser, at særflyvningen bliver 100 procent kulstofneutral ved at CO2-kompensere.

Gourmet- og Hello Kitty-flyvning i Taiwan
Flere flyselskaber er under coronapandemien kommet på anderledes idéer for at få stærkt nødvendige indtægter.

EVA Air fra Taiwan sendte 6. august 2020 en Airbus A330 i luften i små tre timer, hvor passagererne blev forkælet med en fisk- og skaldyrsmenu sammensat af den trestjernede Michelin-kok Motokazu Nakamura. Flyet var prydet i Hello Kitty-bemaling, og de mindste om bord kunne købe souvenir med den japanske tegneseriefigur.

China Airlines – også fra Taiwan – arrangerede anderledes flyveoplevelser både 8. og 15. august sidste år. Her fik passagererne en to-timers flyvetur over Taiwan, mens de fik serveret forfriskninger og gaver.

Også Singapore Airlines har tilbudt anderledes oplevelser til kunderne. Således tilbød flyselskabet i oktober sidste år, at man kunne opleve at spise måltider om bord på en Airbus A380 i Changi-lufthavnen. Flymaden kunne også købes som eksklusiv take-away.

 

Relaterede artikler:

Første ”farvelflyvning” med Qantas Boeing 747

Tilbyder flyrejser uden destination

Singapore Airlines åbner restaurant i A380’er