Apollo solgt til tyskere

Danmarks tredjestørste charterarrangør, Apollo, er sammen med resten af Kuoni’s europæiske aktiviteter blevet solgt til tyske REWE.

Tyske REWE Group, mere præcist datterselskabet DER Touristik, køber Apollo og hele den europæiske del af Kuonis rejsearrangørvirksomhed. Alle ansatte og samtlige varemærker indgår i købet og fortsætter som hidtil – heriblandt varemærkerne Apollo og Kuoni.

I januar i år meddelte Kuoni, at koncernen havde besluttet at sælge hele sin rejsearrangørvirksomhed – heriblandt også Apollo i Norden. I midten af maj kunne CHECK-IN.dk berette, at REWE Group var interesseret i at købe de europæiske aktiviteter i Kuoni-koncernen.

DER Touristik, som er REWE Groups rejsedivision, har længe haft et ønske om at gå ind på det nordiske marked og ser derfor købet af Apollo som en direkte mulighed for at få en ledende position i Norden.

Klassisk nordisk
Apollo driver rejsevirksomhed i Sverige, Norge, Danmark og Finland under et og samme varemærke i alle lande. Noget, der betragtes som en klar konkurrencefordel.

”Vi ser det som en stor styrke, at Apollo skiller sig ud i markedet ved at drives videre som det klassiske nordiske varemærke, det er. Apollo er velkendt blandt de mange rejsende i de nordiske lande,”siger Leif Vase Larsen, direktør for Apollo i Norden og fortsætter:

”Selv for alle vores ansatte og kunder er det en glædelig nyhed. I REWE Group får vi en ejer, som ser det potentiale, Apollo har på det nordiske marked. Vi ser frem imod at fortsætte udviklingen af vores virksomhed i Norden sammen med en stor og ressourcestærk international spiller.”

Pan-europæisk
Aftalen med REWE Group indeholder en fuld overtagelse af alle rejsearrangører, specialister og rejsebureauer i Schweiz, Storbritannien, Norden og Benelux og inkluderer også Apollos flyselskab Novair samt sports- og aktivitetshotellet Playitas på Fuerteventura.

Parterne er enige om ikke at kommentere på købssummen eller andre detaljer omkring aftalen. Overtagelsen sker, når konkurrencemyndighederne i EU og Schweiz har godkendt købet. Salget forventes derfor at være endeligt afsluttet i løbet af 3. kvartal 2015.

Med købet overtager REWE Group samtlige cirka 2.350 ansatte, og virksomheden bliver en del af rejsedivisionen DER Touristik. I 2014 omsatte Kuonis europæiske rejsearrangører sammenlagt for ca. 14.5 milliarder danske kroner. Overtagelsen indebærer dermed, at DER Touristik fremover vil positionere sig som en førende pan-europæisk rejsevirksomhed.

Fremsynet løsning
DER Touristik ser købet som komplimenterende til den eksisterende forretning, der giver nye konkurrencefordele i solrejse- og chartersegmentet samt i indkøb af flystole og hoteller.

”Vores rejsearrangørvirksomhed og alle de varemærker, som indgår heri, overtages af REWE Group. REWE Groups erfarne rejsedivision, DER Touristik, vil integrere dem i sin vækststrategi. Jeg er således glad for, at vi med dette salg har fundet en perfekt fremsynet og langsigtet løsning for vores ansatte og kunder,”fortæller Kuonis koncernchef Peter Meier.

DER Touristik er en del af REWE-gruppen, som er en af de ledende virksomheder inden for detailhandel og rejsevirksomhed i Tyskland og Europa. REWE-gruppen har ca. 330.000 ansatte og omsatte for 51 milliarder euro i 2014.

Rejsemål i hele verden
Apolloer den tredjestørste rejsearrangører i Danmark og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den nordiske del af koncernen hedder Kuoni Nordic, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige, Finland og Norge, indgår flyselskabet Novair og Falk Lauritsen, Lime Travel, Golf Plaisir og Krone Golf Tours.

Kuoni Nordic har 780 medarbejdere og totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1450 hoteller på 48 destinationer i 28 lande.