Airbus A320-200neo i Atlantic Airways-bemaling. (Foto: Atlantic Airways)

Atlantic flyver med A320neo til København fra juli

Atlantic Airways indsætter fra juli sin nye A320neo på ruten fra Vágar til København. Lufthavnene i Aalborg og Billund får også besøg af det nye fly.

Færøske Atlantic Airways har planer om at etablere en enhedsflåde med fire fly af typen Airbus A320-200neo, og selskabet modtager i juni den første A320neo, som er leaset fra amerikanske Air Lease Corporation.

Flyet sættes ifølge planen i drift fra 1. juli, hvor man vil kunne opleve flyet på ruten mellem Vágar Lufthavn på Færøerne og Københavns Lufthavn.

A320neo på kort visit i Aalborg og Billund
Ved overgangen til vinterfartplanen 28. oktober vil flyet også blive anvendt på ruten mellem Vágar og Edinburgh med én ugentlig frekvens frem til 16. december og på ruten mellem Vágar og Keflavik i Island, hvor der ligeledes flyves én gang om ugen frem til 16. december.

Passagerer i de jyske lufthavne vil dog også få mulighed for at flyve med Atlantics Airways nye fly allerede i år, da det færøske selskab planlægger to juleafgange til henholdsvis Aalborg og Billund med A320-200neo-flyet. Der flyves den 19. december fra Vágar til Aalborg og den 20. december fra Vagar til Billund.

Håb om rute til New York i år
Atlantic Airways flåde består i dag af én Airbus A320-200ceo samt to Airbus A319-100. Med den nye A320-200neo i flåden håber selskabet på allerede til efteråret at kunne etablere en ny direkte sæsonrute mellem Vágar Lufthavn og New York. Det bekræftede selskabet senest den 11. april i forbindelse med fremlæggelsen af Atlantic Airways årsresultat for 2018. De endelige tilladelser til at kunne flyve på New York er dog endnu ikke på plads.

Atlantic Airways vil efter planen tilbyde direkte flyvninger fra Færøerne til New York forår og efterår, mens selskabet resten af året vil samarbejde med Icelandair, som selskabet håber på at få en codeshare-aftale med. Dermed vil der kunne etableres et pris- og billetsamarbejde på Atlantic-ruten fra Vágar til Keflavik, så Atlantic Airways får adgang til Icelandairs store nordamerikanske rutenetværk.

Atlantic Airways har et overordnet ønske om kun at have Airbus A320neo i sin flåde, og selskabet håber på senest i 2021 at have modtaget i alt fire af de moderne Airbus-fly.

 

Relaterede artikler:

Atlantic Airways på venteliste til Schiphol-slots

Atlantic Airways vil have enhedsflåde af A320neo

Atlantic Airways forbereder New York-rute